Sedan i förra veckan råder det personalbrist på lokförare.
Sedan i förra veckan råder det personalbrist på lokförare. - Foto: Jessica Gow/TT/Tim Aro/TT

Så länge kvarstår SL:s tågkaos med inställda avgångar: "Beklagar"

Sedan i förra veckan råder det personalbrist på lokförare. Flera har sjukskrivit sig vilket har gjort att MTR som kör tåg på uppdrag av SL flaggat för inställda tåg, men det blev fler än planerat.


De senaste dagarna har läget inom pendeltågstrafiken varit sämre än man förutspått. Från och med onsdagen 1 mars körs pendeltåg utan tågvärdar ombord vilket föranlett till flera inställda tåg och färre avgångar.

Prognosen talar för att trafiken i nuläget kommer att vara reducerad med 17 procent till och med söndag, enligt SL:s presskommunikatör Elin Lindström. Hon berättar vidare för Nyheter24 att det sannolikt kommer vara en del indragen trafik och försenade avgångar utöver reduceringen.

SL beklagar för den reducerade trafiken

De senaste dagarna har det varit ungefär 30 till 50 procent reducerad trafik inklusive akut inställda avgångar.

– Vi beklagar verkligen att våra resenärer drabbas och vi kommer inte att vara nöjda förrän trafiken går så som vi har beställt igen. Den prognos som vi har fått är att trafiken ska gå som normalt från och med måndag nästa vecka, och vi vet att MTR arbetar för fullt för att så ska bli fallet, säger Elin Lindström och tillägger:

– Det är viktigt att i sammanhanget veta att det är smärtsamt för våra trafikutövare att ställa in trafik, de får inte intäkter för trafik som inte utförts och utöver det drabbas de också av viten.

Väderomslag kan påverka trafiken ytterligare

Under måndagen gick SMHI ut med orange vädervarning utfärdad för Stockholmsområdet för tisdagen och onsdagen, som också kan påverka stora delar av trafiken. 

– Framför allt finns risk för störningar i busstrafiken, om det är mycket snö och halka på vägarna och dålig sikt. Om det inte går att köra på ett tillräckligt säkert sätt, kan i värsta fall både enstaka turer och hela linjer behöva ställas in på sina håll.

Här kan du läsa mer om hur din resa kan påverkas av kraftiga snöfall i kombination blåsigt väder på SL:s hemsida.

SL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?