Testa detta med din partner!
Testa detta med din partner! - Foto: Unsplash

Sexterapeuten om tricket i sängen: "En minut eller två"

Vanessa är en sexterapeut. Hon och hennes man har en regel för att hålla igång gnistan i relationen. Och den är hur simpel som helst!


Sexterapeuten Vanessa Marin är, förutom licenserad psykoterapeut specialiserad i sex, även bästsäljande författare med boken Sex Talk.

I boken delar hon med sig av tips och knep för förhållanden som verkar ha förlorat den där gnistan, men har nu valt att avslöja sitt absolut bästa knep på TikTok.

Därför slutar man röra varandra i en relation

Hon förklarar att när en relation är ny, och båda är så där nykära att de inte kan hålla sig ifrån varandra med varken händer eller kyssar, ska man försöka hålla kvar på en grej under tiden den nya relationen utvecklas till en långvarig sådan.

– Till slut kommer ni till den punkten att de enda gångerna ni verkligen kysser varandra är när någon av er försöker initiera sex. Men det som händer för många, speciellt om du är den med minst sexlust i relationen, är att du börjar undvika någon form av kyss eller beröring.

Vanessa menar att det kan leda till vad hon kallar för "borstreaktionen", där du blir så pass vaksam över din partners beröring att du kan känna dig själv "resa borst", alltså bli irriterad.

Sexterapeutens enda regel – för att hålla gnistan vid liv

Så, vad har Vanessa och hennes man Alexander gjort för att slippa hamna där?

Jo, de spenderar helt enkelt en stund varje kväll tillsammans – och hånglar.

Genom att lägga tid på att kyssa varandra, utan med pressen att det ska leda till sex, separerar ni på kyssar och sex i relationen. Och det behöver inte vara så länge!

– Vår enda regel är att vi måste hångla varje kväll och det måste vara någon slags tungkontakt, säger hon i TikTok-videon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!