McDonald's skickar hem gröna kuvert till de svenska hushållen.
McDonald's skickar hem gröna kuvert till de svenska hushållen. - Foto: McDonald's/Christine Olsson/TT

McDonald's skickar ut gröna brev – därför får du det

Går du sista året på gymnasiet och behöver guidas inför arbetslivet? Då kan du se efter i din posthög. Där finns nämligen ett grönt kuvert från McDonald's som kan vara en språngbräda ut i arbetslivet.


Är du en av dem som fått ett grönt brev aviserat från McDonald's hem till brevlådan? Eller har du sett ett grönt brev hänga i brevinkastet hos din granne och undrat varför du inte fick samma brev på posten? 

Det är första gången som snabbmatskedjan skickar iväg det gröna kuverten, vilket kan ses som ett nytt alternativ än det orange kuvert som Pensionsmyndigheten skickar ut årligen. 

McDonald's gröna brev – därför skickas det ut

Likt det orangea kuvertet som syftar till att förbereda personer inför pensionen, skriver McDonald's att det gröna kuvertet däremot, ska förbereda landets alla sistaårselever på gymnasiet inför arbetslivet

Brevet skickades ut med start vecka elva och innehåller bland annat tio handfasta råd med fokus på den anställdas rättigheter, men också de förväntningar arbetsgivare har på unga. 

– Vi anställer tusentals unga varje år och vet att många unga känner osäkerhet när de tar steget in i arbetslivet. Som en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare vet vi hur viktig en bra start i arbetslivet är för både självkänslan och framtidstron. Därför väljer vi att skicka ut det gröna kuvertet, för att ge fler unga möjligheten till en bra start i arbetslivet, säger McDonald's vd i Sverige Joachim Knudsen, i ett pressmeddelande.

Stora möjligheter till jobb på McDonald's

Under snart 50 år i Sverige har McDonald’s öppnat dörrarna in till sina restauranger för hundratusentals unga medarbetare.

Är du redo för det första steget ut i arbetsmarknaden? Då finns det goda möjligheter att börja ditt arbetsliv och sätta spinn på ditt CV i en av McDonald's alla restauranger i landet.

– Vill du arbeta i ett team i nära samarbete, har förmågan att hugga i där det behövs och vill ge service i världsklass till våra gäster skulle jag säga att chansen är god. Mitt tips är att vara snabb med att ansöka och visa att man vill jobba på McDonald's genom att ta de schemalagda passen, säger Clara Svanström, restaurangchef på McDonald's i Torsvik, till Nyheter24.

Clara Svanström, restaurangchef på McDonald's i Torsvik. Foto: McDonald's

Clara Svanström ser en ljus framtid hos McDonald's

Clara Svanström är 22 år och restaurangchef på McDonald’s i Torsvik. Hon ansvarar över 50 medarbetare samt alla delar som ingår i driften av restaurangen som rekrytering, finans och marknadsföring. 

Hon berättar om de olika arbetsuppgifter som en anställd kan få chans till att arbeta med:

– Ofta blir första arbetsuppgiften att lära sig göra vår världsberömda pommes frites därefter blir det köket eller service. Vilka arbetsuppgifter du än ska lära dig så kommer du alltid att få stöttning av en mer erfaren medarbetare i början, säger Clara Svanström och fortsätter:

– Om du är intresserad och tycker att jobbet är kul finns det möjlighet att fortsätta utvecklas först som handledare för nya medarbetare, därefter områdesledare och sen vidare i organisationen. Det finns tydliga utbildningssteg där teori varvas med praktik för att säkerställa att du lyckas med dina olika arbetsuppgifter. 

McDonald's brev som sistaårselever på gymnasiet får. Foto: McDonald's
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!