Nyheter24 ger tips på fem roliga påsklovsaktivteter.
Nyheter24 ger tips på fem roliga påsklovsaktivteter. - Foto: Pexels

5 roliga påsklovsaktiviteter – under 50 kronor

Påsklovet är en vecka där alla i skolåldern är lediga. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra under denna vecka. Därför har Nyheter24 satt ihop en lista med fem roliga aktiviteter som kommer passa hela familjen.


Vecka 15 är det påsklov i hela Sverige och då är alla barn och unga lediga från skolan. Att hitta på aktiviteter att göra med sina barn en hel vecka kan vara svårt. Därför har Nyheter24 tagit fram en lista på fem roliga aktiviteter att göra i påsk.

Fem roliga påsklovsaktiviteter

Påsklovsaktiviteterna kommer passa både barn och unga. De kommer inte kosta mer än 50 kronor att genomföra.

Dekorera ljus med inspiration av påsken

Att måla ljus är en trevlig aktivitet som inte behöver kosta så mycket. Ljus går att köpa på större matbutiker eller på mindre butiker som Søstrene Grene och Flying Tiger. Ljus brukar kosta mellan två och tio kronor styck. 

För att dekorera ljusen behöver man även akrylfärg i en eller flera färger. Ljusdekorering är en lätt aktivitet som passar alla.

Designa ditt eget klädesplagg 

Att designa sitt eget klädesplagg är billigt, roligt och passar alla åldrar. Allt man behöver göra är att köpa textilpennor eller akrylfärg och välja ut ett klädesplagg man redan har hemma.

Om man även vill dekorera ljus går det bra att använda samma färg till båda aktiviteterna.

Att måla och dekorera sina kläder är en kul aktivitet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT

Skapa egna glasunderlägg av pärlplattor

Att skapa glasunderlägg av pärlplattor är en perfekt påsklovsaktivitet. Det går att variera mönster och färger i oändlighet när man pärlar och endast fantasin kan sätta gränser.

När mönstret är färdigt är det bara stryka pärlplattan med lite bakplåtspapper emellan så har man ett fint glasunderlägg. 

Pärlplattor kan bli perfekta glasunderlägg. Foto: Mikalen ANdersson / TT

Plocka fram cykeln

Påsklovet är startskottet för våren och sommaren. Därför kan det vara dags att plocka fram cykeln igen. Att egna en dag åt att rusta upp och pumpa cykeln kan vara en rolig aktivitet för hela familjen. Kanske kan ni avsluta dagen med en cykeltur och lite medhavd påskfika.

Att plocka fram cykeln under påsklovet kan var något att se fram emot. Foto: Pexels

Besök en 4h-gård

Att besöka en 4h-gård och ta med lite fika är en ypperlig påsklovsaktivitet som inte behöver kosta något alls. De flesta städer runt om i Sverige har en eller flera 4h-gårdar som går att besöka.

Gårdarna har ofta flera olika boskapsdjur, katter och höns att titta på. Vissa gårdar erbjuder även ponnyridning. Har man tur kanske er gård fått sina första lammungar också.

Att besöka en 4h-gård passar både stora och små barn. Foto: Bertil Ericson/TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!