Odla med Delicato?
Delicatos nya bild hintar om ett nytt alternativ till odling... - Foto: Johan Nilsson/TT

Delicatos nya bild förvånar kunderna: "Väldigt uppskattat"

Delicato la upp en udda bild på Facebook som gjorde flera personer förvånade. Den nya produktbilden föreställde nämligen förpackningar med frö och det var fikajättens eget fika som man skulle kunna odla.


Fika är minst sagt en viktig del av den svenska kulturen och innebär att man tar en stund för sig själv eller tillsammans med andra för att njuta av en kopp kaffe eller en sötsak. Det kan vara en enkel bulle eller en påkostad tårta.

Delicato som är ett av Sveriges ledande varumärkena inom bakverk publicerade däremot en bild på sin Facebook och hintade om en ny produkt som funkar för både fikasugna och odlingsintresserade personer.

Delicatos "nya produkt" – odla chokladbollar

På bilden syns förpackningar med frö som hintar om att man ska kunna odla punschrullar, mazariner och den klassiska delicatobollen.

I inlägget står det "och där var odlingssäsongen igång igen". Med över 2 000 kommenterar och nästan 1 000 delningar har inlägget fått stor uppmärksamhet. 

"Inte 1 april idag", skriver en person medan en annan skriver att denne spontant tänker att "detta hade varit väldigt uppskattat av både barn och pedagoger!".

Flera fortsätter på den humoristiska banan och önskar att odla en mazarin eller punschrulle hemma. Medan andra skriver att Delicato var tidigt ute med årets aprilskämt och att "det här lurar ingen".

Flera följare diskuterar Delicatos finurliga inlägg. Foto: Skärmdump/Delicato

Inlägget var däremot inte ett aprilskämt utan enbart en chans till att få interagera med sina följare inför vårsäsongen.

– Visst vore det härligt att kunna odla sitt fika, men inget vi lyckats lösa, än så länge i alla fall. Men som tur är finns ju fika från oss ofta nära till hands. Vi vill gärna förmedla både gott och kul i våra sociala kanaler, för att just skapa engagemang, skriver Delicatos pressavdelning till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!