Alexander Letic är programledare på SVT:s Morgonstudion
Alexander Letic är programledare på SVT:s Morgonstudion - Foto: Henrik Montgomery/Pontus Lundahl/TT

Alexander Letic om att komma ut i en religiös familj: "Svårt för dem"

Alexander Letic är mest känd som programledare på SVT:s Morgonstudion. Men har du koll på hans privatliv? Nyheter24 reder ut allt du behöver veta om Alexander Letic: Familjen, uppväxten, pojkvännen och karriären.


Alexander Letic ålder – hur gammal är han?

Alexander Letic föddes den 2 april år 1994 och blir under våren 2023 29 år gammal.

Alexander Letic familj – vad har han för ursprung? 

Alexander Letic sa i en intervju till QX att han är uppvuxen i Uppsala i en stor familj med fem bröder. Alexander är hälften brasiliansk och hälften bosnien-serb. 

– Jag är hälften brasiliansk och hälften bosnien-serb och uppväxt i en väldigt religiös familj i Uppsala. Uppväxten bestod av en del pingst, lite vanliga frikyrkor och så lite Livets ord. Jag gick till exempel i Livets ords ungdomsgrupp i några år, berättade Alexander Letic i en intervju med QX.

Vad har Alexander Letic för utbildning?

Enligt Alexanders Linkedin har han studerat två kurser i kreativt skrivande vid Luleå tekniska universitet. Han har även gjort en journalistisk praktik på P3, vilket Aftonbladet skrivit mer om.

När började Alexander Letic på Morgonstudion i SVT?

Alexander har varit huvudprogramledare på SVT:s Morgonstudion från februari sedan 2022, vilket QX skrivit mer om. Han vikarierar just nu för C. Neurath.

Alexander Letic längd – hur lång är han?

Hur lång Alexander Letic är finns det ingen dokumenterad information om.

Alexander Letic partner Björn – hur träffades han och pojkvännen?

Alexander träffade pojkvännen Björn genom en kollega på gayklubben King Kong vid Mariatorget i Stockholm och började sedan dejta. I maj 2022 hade paret varit tillsammans i sju år, berättade Alexander Letic för Expressen i en intervju med Expressen.

– Jag kom ut för familjen mellan att jag var 13 och 14, och då tog de det inte så bra. De har gjort en resa sen dess, och det är jag väldigt glad över. Det var nog svårt för dem i början, men för tio år sen skildrades inte gaykulturen i Sverige särskilt väl heller, sa Alexander i en intervju med Expressen under 2022.

I dag har familjen accepterat Alexanders läggning.

Vad heter Alexander Letic på Instagram?

På Instagram heter Alexander Letic @alexletic

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!