Vill du veta mer om TV4-meteorologen Madeleine Westin? Då har du kommit helt rätt
Vill du veta mer om TV4-meteorologen Madeleine Westin? Då har du kommit helt rätt - Foto: Stella Pictures

Väder-Madeleine avslöjar – det är det värsta med jobbet på TV4: "Varför gör jag det här?"

TV4-meteorologen Madeleine Westin har en lång tv-karriär i ryggen, men vad många inte vet är att hon innan dess jobbade som kapten inom Försvarsmakten. Här kan du läsa mer om Westin, hennes familj och lön.


Madeleine Westins ålder – hur gammal är hon?

Madeleine Westin föddes 9 december 1965, vilket betyder att hon är 57 år gammal.

Madeleine Westins längd – hur lång är hon?

Vi har inte kunnat hitta någon information om Madeleine Westins exakta längd. 

Av bilder att döma ser hon ut att vara i ungefär samma längd som TV4-kollegan Tilde de Paula, som är 162 centimeter lång.

Foto: TV4

Hela listan: Så långa är Sveriges största programledare

Madeleine Westins militära grad – är hon kapten?

Vad många inte vet är att Madeleine Westin, innan sin tv-karriär, jobbade som kapten i Försvarsmakten under många år.

Hon har deltagit i diverse sjöräddningsuppdrag, haveriutredningar och expeditioner, bland annat på isbrytaren Oden – det första ytfartyg som någonsin nått ända fram till Nordpolen.

Inom försvaret och vid Helikopterdivisionen i Berga fick Westin sin utbildning till meteorolog med kaptens grad, enligt hennes profilsida på Talarforum.

När började Madeleine Westin som meteorolog på TV4?

Efter åren i militären sadlade Westin om. År 1991 började hon på TV4 som deras första meteorolog.

– Det är inte många som håller på med det här, så en kompis till mig som jobbade på tv, frågade: ”Ska du inte jobba lite extra på SVT?” Jag var där ett år, sedan hörde TV4 av sig när de började med morgonsändningarna, har hon sagt i en intervju med Hänt.

Men det är inte bara glammigt att jobba som meteorolog i tv, erkänner hon. Det finns en tydlig baksida med hennes arbete, och det är tiderna.

– När jag jobbar morgon, vilket jag ofta gör, kliver jag upp kvart i tre. Varje gång tänker jag: ”Varför gör jag det här?” När jag väl sitter i bilen med en kopp kaffe, vet jag varför jag gör det: jag har världens bästa arbetsplats – mitt i händelsernas centrum, säger Madeleine Westin till Hänt.

Maximilian Artells ärliga ord om TV4-jobbet: "Hoppas ingen avslöjar mig"

Madeleine Westins make – hur träffade hon sin sambo Claes?

För ett par år sedan fattade Madeleine och sambon Claes Ling-Vannerus livsbeslutet att flytta ut på landet, närmare vatten, djur och natur. Enligt uppgifter från Booli bor de på en drygt 300 kvadratmeter stor gård, som de köpte för 13 450 000 kronor.

Madeleine och Claes har inga gemensamma barn och träffades efter de båda skilt sig. Men faktum är att de funnits i varandras liv sedan tonåren.

– Vi hade en fling när vi var tretton, fjorton år och gick på konfirmationsläger, så jag har skrivit om honom i min dagbok. Det är rätt roligt. Sedan träffades vi på nytt 2010 när vi hade fått barn och skilt oss. Då var han chef på sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag. Då började vi träffas, säger Westin till Hänt.

Madeleine Westins familj – har hon barn?

Madeleine Westin har dottern Matilda och tvillingsönerna William och Oliver

Madeleine Westins lön – hur mycket tjänar hon?

Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av hade Madeleine Westin en fastställd förvärvsinkomst på 786 900 kronor under 2021. Det gav henne en lyxig månadslön på 65 575 kronor.

Vad heter Madeleine Westin på Instagram?

Den som vill följa Madeleine Westin på Instagram hittar henne under kontonamnet @madeleinewestintv4.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!