Här får du veta varför Libresses tamponger inte längre går att hitta i butik
Här får du veta varför Libresses tamponger inte längre går att hitta i butik - Foto: Mike Stewart/Jessica Gow/TT

Därför hittar du inte Libresses tamponger i butikerna längre: "Orsaken är..."

Libresse är ett företag som säljer hygien- och hälsoprodukter.​ Under den senaste tiden har märkets tamponger försvunnit från butikshyllorna. Nyheter24 har tagit reda på varför och hur du får tag i produkten.


Libresse ägs av bolaget Essity, som är ett globalt ledande bolag inom hygien- och hälsoprodukter. Libresse gör flertalet olika hygienartiklar och säljer sina produkter i nästan 150 länder.

Libresses produkter i Sverige

I Sverige har företaget funnits länge och är framförallt kända för sina trosskydd, bindor och tamponger. Men på senaste tiden har det varit svårt att få tag i Libresses tamponger, både online och i butik.

Nu har många kvinnor börjat fråga sig varför det populära märkets tamponger inte går att hitta på butikshyllorna. Nyheter24 kontaktade Libresse för att få svar på frågan. Vad har hänt med Libresses tamponger?

Därför kan du inte hitta Libresses tamponger i butiken

I en intervju med Nyheter24 berättar Oda Mustorp, som är Libresses brand manager i Norden, varför Libresses tamponger inte går att hitta i butik längre.

– Tyvärr har vi tagit bort Libresses tamponger i Norden, något vi tycker är väldigt tråkigt. Orsaken är låg lönsamhet, säger Oda till Nyheter24 och fortsätter:

– I framtiden kommer vi fokusera mer på intimhygiensprodukter inom kategorierna bindor, trosskydd, menstrosor och menskopp.

Så får du tag i tampongerna i dag

Det är dock fortfarande möjligt att hitta Libresses tamponger i Sverige. Om man har en arbetsplats eller skola som köper in dem, för att erbjuda gratis mensskydd till elever och anställda.

Nu mer säljs Libresses tamponger alltså endast i butiker utanför Norden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!