Håkan Loob är en av Sveriges främsta ishockeyspelare genom tiderna
Håkan Loob är en av Sveriges främsta ishockeyspelare genom tiderna - Foto: Stig Kenne/TT & ERIK MÅRTENSSON

SVT-experten Håkan Loob var målkung i NHL – så mycket tjänade han

Håkan Loob är en av Sveriges allra största ishockeyspelare genom tiderna och är fortfarande den svensk som innehar målrekordet i världens bästa hockeyliga, NHL. Nyheter24 har tagit reda på allt om legendaren.


Håkan Loobs ålder – hur gammal är han?

Håkan Loob föddes den 3 juli 1960 i Slite på Gotland. Det innebär att han under sommaren 2023 fyller 63 år. 

Håkan Loobs längd – hur lång är han? 

Enligt sajten eliteprospects.com är den forne storspelaren 176 centimeter lång. 

Håkan Loobs förmögenhet – hur mycket pengar har han?

Det finns inga exakta siffror på hur mycket Håkan Loob har tjänat på sin ishockeykarriär. I en intervju med Expressen 2020 berättade han att han tjänade 5 000 kronor när han spelade i Färjestad innan NHL-karriären tog fart då han fick en "signing bonus" på 220 000 dollar när han skrev på för Calgary Flames i Nordamerika. 

– Det var stor skillnad mot i SHL även om lönerna inte var lika höga i NHL då som i dag. Jag fick exempelvis 220 000 dollar i signing bonus, berättade han då.

Han berättade för tidningen att lönerna snabbt steg även i NHL. 

– Jag spelade i ett av ligans bästa lag och lönerna hade börjat sticka i väg till helt andra summor. Nu handlade det inte om 100 000 dollar utan om miljoner dollar.

Håkan Loobs partner – vad heter hans fru?

Håkan Loob är gift med Marie Loob

Håkan Loobs familj – har han barn?

Håkan Loob och hans fru Marie har tre barn. Två söner som heter Niclas och Henrik och en dotter som heter Isabelle. 

Håkan Loobs syskon – har han en tvilling?

Håkan Loob är den yngsta av tre bröder. Tillsammans kallas de för ”de tre bröderna Loob”. Hans syskon heter Peter Loob och Jan Loob. Ingen av dem är tvilling till Håkan. 

Håkan Loob i tv – hur länge har han jobbat på SVT?

2019 blev det klart att han skulle börja arbeta som expertkommentator på Sveriges Radios program Radiosporten. Strax efter började han även arbeta i tv under SVT:s ishockeysändningar. 

– De hörde av sig och frågade om jag kunde testa någon match och det känns ju hedrande. Vi ska inte göra för stor grej av det, det handlar mest om några inhopp nu, sa han då till Aftonbladet. 

Håkan Loobs statistik i NHL – hur många poäng gjorde han? 

Håkan Loob är den enda svensken som gjort 50 mål under en ordinarie NHL-säsong. Den mäktiga bedriften lyckades han med när han spelade för Calgary Flames under säsongen 1987-1988.

Enligt sajten eliteprospect.com lyckades Håkan Loob med att mäkta med osannolika 429 poäng på 450 NHL-matcher och 54 poäng på 73 slutspelsmatcher i Stanley Cup-slutspelet. 

Har Håkan Loob Twitter?

Håkan Loob har varit aktiv på sociala medie-plattformen Twitter sedan 2012. Där heter han @HkanLoob och har över 4 000 följare.

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!