Har symbolerna på Zaras kläder något med passformen att göra?
Har symbolerna på Zaras kläder något med passformen att göra? - Foto: Stella Pictures/Anastasia Kouli/Tiktok

Dolda symbolerna på Zaras kläder – vad de betyder kommer förvåna dig

Klipp som blivit virala på Tiktok visar symboler i modejätten Zaras kläder, som påstås ha något med plaggets passform att göra. Men det stämmer inte, enligt personalen.


Klipp filmade inifrån Zara-butiker sprids just nu på Tiktok. De påstår att de små symbolerna på klädesplaggens lappar har olika, storleksrelaterade betydelser.

Enligt dessa videos är kläder märkta med en cirkel stora i storleken, plagg med en triangel små i storleken och plagg med en kvadrat normalstora. 

Ett av klippen som påstår sig avslöja tricket har 2,7 miljoner visningar, och drygt 220 000 gilla-markeringar. 

Uppgifterna dementeras av personal

Och visst hade det väl varit smidigt om det här stämde, och funkade som en hjälpande hand om man har ont om tid och velar mellan två storlekar? Men så är tyvärr inte fallet. 

Flera av klippen som tipsar om storlekstricket har bemötts av personer som påstår sig jobba på Zara i kommentarsfältet, som unisont dementerar uppgifterna. 

Zara-personalen: "Jag är trött på det"

Tiktok-användaren Felicia Agboka, som även hon jobbar på Zara, har gjort en egen video tillägnad de mytomspunna symbolerna. I den berättar hon vad de egentligen är till för. 

– Jag vet inte vem som gick in på den här appen och började sprida lögner, men jag är trött på det, säger hon och fortsätter:

– De (symbolerna, reds anm) är verkligen bara tänkta att hjälpa oss som jobbar i butikerna, så att vi ska veta var i butiken de olika plaggen ska, och för att kategorisera stilen på plaggen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!