Gröna Lund håller pressträff angående olyckan på Gröna Lund.
Gröna Lund håller pressträff angående olyckan på Gröna Lund. - Foto: Claudio Bresciani/Robin Bäckman / TT

Gröna Lund håller stängt i minst sju dagar efter olyckan

Under söndagsförmiddagen spårade Jetline delvis ur och flera personer skadades och en person dog. Under eftermiddagen höll Gröna Lund tillsammans med räddningstjänsten en pressträff där deras tankar gick till de drabbade och deras anhöriga.


Åkattraktionen Jetline spårade ur på Gröna Lund under förmiddagen och flera personer ska enligt vitten ha slungats ur vagnen och fallit handlöst till marken i från en väldigt hög höjd. Parken utrymdes snabbt efter olyckan och både polisen, räddningstjänsten, ambulanser och ambulanshelikopter kom till platsen. 

Vittnen såg personer falla handlöst till marken från Jetline: "Fruktansvärt"

En utredning har påbörjat om vad som orsakade olyckan

Det är i nuläget fortfarande oklart vad som orsakade olyckan, men parken kommer att hållas stängt i minst sju dagar berättar Annika Troselius på pressträffen. Polisen utreder olyckan som vållande till annans död.

Parken kommer att hålla stängt i minst sju dagar för att kunna bistå polisen med den utredning som nu påbörjats, men också för att kunna finnas tillgängliga för de drabbade, de drabbades anhöriga och den chockade personalen.

Gröna Lund erbjuder krisstöd till personalen

Många unga har sitt första jobb på Gröna Lund och är väldigt chockade. Gröna Lund erbjuder därför krisstöd för den personal som behöver och har tät kontakt med kyrkan, berättar de under pressträffen.

En person död efter olyckan

En person har dött och nio personer skadats och fyra personer befinner sig i chock, berättar Annika Troseljus på pressträffen. Enligt uppgifter är tre barn är förda till Astrid Lindgrens barnsjukhus med lindrigare skador.

En död och nio personer vårdas på sjukhus efter olyckan på Gröna Lund – båda barn och vuxna

Det hände med Jetline

Det man vet hittills är att den främre delen av tåget i Jetline spårade ur. Tåget stannade i mitten av banan lutandes. Ett hjul ska ha ramlat av och människor ramlat ur vagnen. Det satt totalt 14 personer i vagnen.

När olyckan inträffat utrymdes parken skyndsamt.

– Det är fortfarande många frågetecken att reda ut, säger Annika Troseljus på pressträffen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!