Ny byter olyckan brottsrubricering.
Ny byter olyckan brottsrubricering. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polska myndigheter byter brottsrubricering – olyckan utreds som mord och självmord

Nu ändrar polska myndigheter brottsrubricering på fartygsolyckan i Östersjön. Myndigheterna utreder nu mordet på ett barn och moderns försök att ta livet av sig själv.


Ett fartyg var på väg till Karlskrona från Polen när en olycka inträffade. En sjuårig pojke och hans mamma föll över bord från ett fartyg mitt på Östersjön.

Båda hittades senare och fördes till sjukhus, men deras liv gick inte att rädda. Nu byter Polska myndigheterna spår i utredningen av fartygsolyckan. Mamman misstänks för att ha mördat sitt barn som en avsiktlig handling, och samtidigt tagit sitt eget liv.

Det skriver BLT, med hänvisning till polska medier.

Nu pågår en utredning om mord på ett barn

– Som ett resultat av de åtgärder som vidtagits i fallet med distriktsåklagarmyndigheten i Gdańsk angående döden av två polska medborgare, pågår en utredning för närvarande i detta fall angående mordet på ett barn och moderns försök att ta livet av sig själv, säger Grażyna Wawryniuk, talesperson för distriktsåklagarmyndigheten till polska Polsatnews.

Till en början så rapporterades det om att pojken ska ha fallit i vattnet och att mamman hoppat efter, för att försöka rädda barnet.

Svenska åklagarmyndigheten utreder ärendet som mord.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!