Lollapalooza håller just nu på i Stockholm.
Lollapalooza håller just nu på i Stockholm. - Foto: Magnus Andersson/TT

Konsert avbruten på Lollapalooza – ordningsvakter gick in med batong i publikhavet

Under fredagen hade artisten Destroy Lonely konsert på Lollapalooza i Stockholm. Men konserten fick drastiskt avbrytas när ordningsvakter försökte stoppa fansen från att dansa.


Festivalen Lollapalooza är i full gång i Stockholm och har samlat tusentals musikälskande människor i från hela Sverige. Under tre dagar uppträder flera stora artister och band. På scenen syns bland annat Zara Larsson, Miss Li, Onerepublice, Kygo, The 1975 och Icona Pop.

Destroy Lonely konsert avbryts

Under fredagen hade den unga artisten Destroy Lonely konsert och fansen dansade vilt till musiken. Så vilt att de skapade en slags “mosh pit”, som artisten själv kallar det. Mosh pit är enligt Cambridge Dictionary en plats framför scenen på en rockkonsert när publiken dansar energiskt och våldsamt. Men detta försökte, av Instagramvideon att döma, några ordningsvakter stoppa.

I en video på Instagram ses ordningsvakter gå i publikhavet mitt under konserten och vad det ser ut som, försöka stoppa de dansande människorna. Vissa ordningsvakter tog till och med upp batongen för att få stopp på dansandet.

Ordningsvakter gick in med batong i publikhavet

Då stoppade Destroy Lonely sin konsert. I en video på Instagram kan vi se honom säga:

– Stoppa musiken, stoppa musiken. Hallå, vad fan är det som händer?

Artisten ifrågasätter ordningsvakternas beteende i från scenen och säger:

– Let my people rock out bro, I ain't gonna lie. Why are they trying to hit my mosh pit like that?

I videon uppmanar artisten även publiken att fortsätta dansa. I videon står det att han säger "you all better fuck these n****s up, run that shit". 

Vilken man kan tolka som att  Destroy Lonely vill att publiken fortsätter att dansa vilt och strunta i ordningsvakterna.

Varför ordningsvakterna verkligen gick in i publiken är ännu oklart. Men enligt uppgifter till Nyheter24 från personer som var på plats ska det ha rört sig om maskerade personer i publiken, som orsakade att vakterna tog sig in.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!