Syskonparet har tjänat miljarder.
Syskonparet har tjänat miljarder. - Foto: Christine Olsson/Fredrik Persson/Robert Eklund/TT

Anonyma miljardärsyskonen äger Gröna Lund – har tjänat en förmögenhet

Miljardärsyskonen Johan Tidstrand och Helena Tidstrand äger Gröna Lund och flera nöjesanläggningar tillsammans. Här är bolagets miljardomsättning och syskonens saftiga förmögenhet.


Syskonparet Johan Tidstrand, 56, och Helena Tidstrand, 53, är barnbarnsbarn till Clas Ohlson, som var grundaren för detaljhandelskedjan med samma namn. År 1999 ärvde syskonen stora aktieposter i företaget, vilket även Expressen rapporterat om. På senare år sålde de av stora delar av sitt innehav i företaget. 

Nu är de tillsammans huvudägare för Parks & Resorts Scandinavia AB, som äger både Gröna Lund, Furuviksparken, Kolmården och Skara sommarland.

Miljardärsyskonen äger 99 procent av Parks and Resorts

Syskonen Johan Tidstrand och Helena Tidstrand äger tillsammans Parks and Resorts till 99 procent så sent som 2022, skriver Expressen.

Johan Tidstrand äger 89 procent via sitt ägarbolag Tidstrand Holding och Helena Tidstrand äger tio procent genom sitt bolag Tidstrand fastigheter och en procent ägs av Mattias Banker, som är en vän till Johan Tidstrand.

Omsättning på 1,6 miljarder

Syskonen köpte Parks & Resorts AB för 747 miljoner kronor år 2006. Då ingick inte Furuviksparken, utan den parken köptes upp senare. Under pandemin så gick det lite sämre för koncernen och antalet besökare minskade på nöjes- och djurparkerna.

Men i dag går det bättre igen och enligt siffrorna på allabolag som Nyheter24 tagit del av hade Parks & Resorts Scandinavia AB en omsättning på 1,6 miljarder kronor under förra året. Det är en ökning från 2021 där omsättningen låg på 1,2 miljarder.

Syskonens stora förmögenhet

Syskonen har en förmögenhet på en miljard kronor vardera, enligt listan på Sveriges 542 miljardärer i boken ”Girig-Sverige – så blev folkhemmet ett paradis för de superrika”, som gavs ut år 2022 av Andreas Cervenka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!