ICA Kvantum Knivsta har tagit åtgärder för att bli kvitt köttstölderna i butiken.
ICA Kvantum Knivsta har tagit åtgärder för att bli kvitt köttstölderna i butiken. - Foto: Mats Schagerström/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

ICA-butikens drag efter köttstölderna – låser kylarna med cykellås

Den senaste tiden har flera fall av köttstölder uppmärksammats. Nu har ICA Kvantum i Knivsta tagit till drastiska åtgärder för att sätta stopp för stölderna i butiken.


I veckan dömdes Anders "Arga snickaren" Öfvergård, för ringa stöld, efter att ha stulit kött från en ICA Kvantum butik på Värmdö. Straffet landade på 40 dagsböter á 1000 kronor, totalt 40 000 kronor.

Nyheter24 har tidigare även rapporterat om köttstölder genomförda av organiserade ligor, och att flera affärer därför har börjat låsa in köttet. 

– Det är för tidigt att dra någon slutsats men vi kan se en viss uppgång. Hur det ser ut varierar från butik till butik likaså vilka metoder man väljer för att förbygga stölder, sade Anders Jonasson, butikssäkerhetschef på ICA Sverige, till Nyheter24.

ICA Kvantum Knivsta låser kylen med hjälp av cykellås

Nästa butik som tagit till drastiska åtgärder för att bli kvitt köttstölderna är ICA Kvantum Knivsta. Detta meddelar butiken via ett Facebook inlägg. Bifogat i butikens Facebook inlägg är en bild som visar att köttdisken är låst med hjälp av ett cykellås.

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!