Detta ska du alltid ha hemma för att skydda din hund.
Detta ska du alltid ha hemma för att skydda din hund. - Foto: Nyheter24 illustration

Det här MÅSTE du ha hemma till din hund – när olyckan är framme: ”Kan förhindra…"

Säkerheten för våra fyrbenta vänner är av högsta vikt, och man vet aldrig när olyckan kan inträffa. Veterinären Sara Kling My gästade TV4:s Nyhetsmorgon under torsdagen och berättade om de viktigaste föremålen du bör ha hemma för att skydda och vårda din hund, om olyckan varit framme.


När veterinären Sara Kling My besökte TV4:s Nyhetsmorgon berättade hon om hur man på bästa sätt skyddar sin hund från olyckor.

Detta bör du ha hemma för att skydda din hund

Hundar brukar sägas vara människans bästa vän och precis som för människor kan olyckor inträffa. Detta är sakerna du alltid bör ha hemma för att vara så förberedd som möjligt om en olycka inträffar.

Första hjälpen-låda

Att ha ett vanligt första hjälpen-kit hemma är bra både för dig och din hund.

– En förbandslåda kommer man ofta väldigt långt med. Där brukar det finnas kompresser, koksaltslösning och sårtvätt, säger veterinären Sara Kling My i Nyhetsmorgon.

Trimmer

En vanlig hårtrimmer är inte bara bra för att raka huvudet, det kan även vara en räddare i nöden när din hund har fått ett sår.

– Under sommaren är det väldigt många hundar som får klåda, sår eller våteksem. Har man då en trimmer som man använder för att raka ner, runt såren kan man mycket väl förhindra att det blir ett mycket större sår, säger Sara Kling My i Nyhetsmorgon.

Termometer

En febertermometer är inte bara bra för att hålla koll på om du har feber, du kan även använda den för att hålla koll på din hunds kroppstemperatur på en varm sommardag och förhindra att den får värmeslag.

Läs mer: Lista: Här är de populäraste hundnamnen 2023

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!