Mars Incorporated grundades av Frank Mars. Företaget ligger bakom flera godisklassiker.
Mars Incorporated grundades av Frank Mars. Företaget ligger bakom flera godisklassiker. - Foto: Jessica Gow/TT

Okända anledningen – så fick Snickers sitt namn

En av världens populäraste chokladkakor, Snickers, fick sitt namn av en oväntad och personlig anledning. Grundarna Ethel och Frank Mars hade nämligen ett nära band till namngivaren.


Har du någon gång tänkt på hur stora varumärken och välkända produkter får sina namn? Ibland är svaret närmare än man tror, ibland betydligt längre bort.

Frågan alla ställer sig – vad är egentligen skillnaden mellan Fizzypop och Bubblizz?

Därför fick chokladen Snickers sitt namn

Ofta stannar funderingarna just vid en tanke. Därför har Nyheter24 tagit reda på varför en av världens största chokladkakor fått sitt unika namn. 

Mars Incorporated är företaget som äger flera stora godismärken, till exempel M&M, Skittles, Twix, Mars och Snickers. Den sistnämnda har nämligen en unik och personlig koppling till de grundande ägarna till företaget. Ethel och Frank Mars investerade i en stor gård där de sysslade med hästuppfödning, efter klirret i kassan som chokladkakan Milky Way Bar inbringade. 

Efter en tid senare kom de på idén att skapa ännu en produkt, men den saknade namn under produktionen. Det kom snart att ändras efter att deras favorithäst, Snickers, dog och namnet gavs till den nötiga chokladkakan, skriver New York Post

1930 var receptet klart och försäljningen av den numera klassiska chokladkakan kunde inledas.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!