Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Martina Holmberg/TT/Pexels

Ikeas halloweenkollektion skapar starka reaktioner: "Påminner mig om..."

Hösten är snart här och halloween står för dörren. Ikea har gjort en egen halloweenkollektion som fått starka reaktioner.


Snart är sommaren officiellt över och hösten står för dörren. Med hösten kommer även halloween, en högtid som blivit större och större i Sverige.

Några som hakat på den populära högtiden är Ikea som har skapat en helt egen halloweenkollektion med lyktor, dekor, kuddar, spöklika ljus med mera.

Ikeas halloweenkollektion väcker reaktioner

Courtney Meili är en tjej på Tiktok med stor passion för hösten och just halloween. I en video, som visats av 2,4 miljoner människor, visar hon upp det amerikanska utbudet av Ikeas halloweenkollektion.

Videon har i skrivande stund över 107 000 likes och 800 kommentarer. Alla älskar kollektionen och många undrar om den bara finns i USA.

Bland kommentarerna kan man läsa saker som:

"Jag vill köpa allt ihop".

"Jag vill ha allt!!!".

"'Boo' mattan påminner mig om The Buffy font".

"Kommer detta till Sverige också?! Älskar Halloween!".

"Ta mina pengar Ikea. Bara ta det".

Så mycket av kollektionen kommer till Sverige

Nyheter24 kontaktade Ikeas presskontakt Louise Ridell Ehinger för att ta reda på om hela kollektionen kommer till Sverige.

– Ett urval av produkterna ur kollektionen KUSTFYR finns att köpa redan nu i Sverige, säger Louise Ridell Ehinger till Nyheter24. 

Så hela utbudet som syns i Courtney Meili video kommer alltså inte gå att köpa i Sverige. Går man in på Ikeas svenska hemsida kan man se att det finns nio varor från halloweenkoollektionen Kustfyr att köpa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!