Bilen köptes för en pund för 20 år sedan, nu säljs den för miljonbelopp.
Bilen köptes för en pund för 20 år sedan, nu säljs den för miljonbelopp. - Foto: Frank Augstein och Dan Hansson / SvD / TT

Bilen köptes för ett pund – auktioneras nu ut för miljonbelopp

Bilen köptes av den nuvarande ägaren för 20 år sen sedan för den minimala summan, ett pund. Nu auktioneras lyxbilen av märket Jaguar ut för en miljon pund.


Bilen, av tillverkaren Jaguar med årsmodell 1961 och modell E-Type Series 1 3.8-Litre Fixed Head Coupe, hittades i en lada och köptes av en walesisk bilsamlare. Bilen är den enda av typen som finns kvar i världen, skriver Birmingham Mail.

Bilhandlaren, som har valt att vara anonym, har spenderat de senaste 20 åren med att restaurera bilen, detta är något som bidragit till den hissnande värdeökningen. Bilen auktioneras ut den första september av auktionshuset Gooding & Company och beräknas bli såld för minst en miljon pund, motsvarade nästan 14 miljoner kronor.

Läs mer: Här är kungens alla bilar – lyxiga samlingen är värd 25 miljoner

Oklart hur lyxbilen hamnade övergiven i ladan

Bilens första ägare ska enligt Birmingham Mail ha varit den brittiska legendariska Jaguar racing chefen Frank Raymond Wilton "Lofty" England. Hur bilen sedan hamnade i en lada i åratal är fortfarande okänt.

Se videon från auktionshuset nedan.

Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!