5 tips för att lättare somna på flyget.
5 tips för att lättare somna på flyget. - Foto: Illustration Nyheter24

Svårt att sova på flyget – detta ska du göra

Känner du igen den frustrerande känslan av att sitta fast på en lång, tråkig flygresa, desperat att få en liten stund sömn? Eller kanske ska du snart ge dig ut på en lång resa och oroar dig för att sömnen inte kommer att infinna sig? Här är 5 tips för att lättare somna under flygresan.


En flygresa kan vara ett helvete, för den som inte kan sova. Sätet är obekvämt, du kan inte riktigt sträcka ut benen och sekunder känns som minuter, och minuter känns som timmar. Men det finns faktiskt saker att göra om du desperat vill sova.

1. Brusreducerande hörlurar

Om du kan, se till att investera i ett par brusreducerande hörlurar. Med ett par brusreducerande hörlurar blir du enkelt av med den höga ljudnivån i kabinen, detta kommer hjälpa dig med att slappna av och därmed somna snabbare.

2. Nackkudde

En skön nackkudde kommer avlasta din nacke under de timmar du sitter på flyget och kommer därmed hjälpa dig att slappna av.

3. Kolla inte på film eller surfplatta

Försök att koppla bort alla distraktioner, så som film eller spel. Detta kommer hjälpa dig att slappna av och du kommer därmed somna lättare.

4. Ta en drink (måttligt)

Om du är över 18 och van att dricka alkohol kan du med fördel ta en en drink för att slappna av under flygningen. I måttliga mängder.

5. Plats med extra benutrymme

Boka en plats med extra benutrymme. Att sträcka på benen under en lång flygning kommer göra dig mer bekväm och resan kommer kännas mindre olidlig.

Läs mer: Flygvärdinnan: Därför ska du inte sova mot flygplansfönstret

Källa: Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!