Ica Maxi i Haninge gör ett rekordår.
Ica Maxi i Haninge gör ett rekordår. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Janerik Henriksson/TT

Sjuka miljonsumman – så mycket drar Sveriges största Ica-butik in

Sveriges största ICA-butik ligger i Haninge i södra Stockholm. Efter att ha tappat under pandemin gjorde butiken 2022 ett riktigt rekordår.


Ica Maxi i Haninge startades år 1997. 2001 tog ICA-handlaren Mikael Gadd över butiken efter att tidigare ha varit butikschef för Ica stormarknad Arlandastad.

Flera faktorer ligger bakom framgången menar Mikael Gadd. Bland annat den starka kopplingen till närområdet och hög lojalitet bland kunderna, engagemang i lokala föreningar och en stor ombyggnad.

– Det är inget att sticka under stol med att grundförutsättningarna är bra här. Stockholmsregionen fungerar ju så att man ofta bor på ett ställe och jobbar på ett annat. Vi lyckas lägga beslag på en del av handlingen från hushåll som bor i andra kommuner, säger Mikael Gadd till Dagligvarunytt.

Så mycket drar Icas största butik in

Ica Maxi i Haninge har hämtat sig från pandemi, och går som på räls trots räntehöjningar och en orolig omvärld. Under 2022 hade Ica Maxi i Haninge en säljtillväxt på imponerande 53 miljoner kronor och en nettoomsättning på 1 054 579 000 kronor, skriver Dagligvarunytt.

– Vi tappade något efter pandemiåret 2020 så det är roligt att kunna växa igen, säger Mikael Gadd till Dagligvarunytt.

Läs mer: Hemköps raka besked om snabbkassorna – efter stöldvågen mot Ica

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!