Här får du veta vilken som är svenskarnas favoritkorv.
Här får du veta vilken som är svenskarnas favoritkorv. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"

Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor. Efter en djupgående undersökning kom de fram till vilken som är svenskarnas favoritkorv.


Korv går att äta i oändligt många varianter med olika smaksättning, tillagningssätt och olika proteininnehåll. Circle K har tillsammans med Kantar Sifo gjort en marknadsundersökning där de ställt djupgående frågor till svenskar om deras korvvanor, skriver de i ett pressmeddelande.

Det var totalt 3 324 personer i åldrarna 16 till 79 år som deltog i undersökningen. Alla intervjuades mellan den 8 augusti och 3 september 2023.

Så mycket korv äter svenskarna varje år

Undersökningen kom bland annat fram till vilken som är svenskarnas favoritkorv, men också att det svenska folket verkligen älskar korv.

Det visade sig att svenskar i genomsnitt äter 49 korvar per person och år. De vanligaste och mest omtyckta toppingen på korven är senap, ketchup och rostad lök.

Räksalladen däremot är inte fullt så omtyckt och speciellt inte bland göteborgarna, som man kanske skulle tro. Däremot visar undersökningen att människor i Dalarna älskar räksallad på korv.

Svenskarnas topp 5 godaste korvar

  1. Chorizo

  2. Vanlig grillkorv

  3. Kokt korv

  4. Kabanoss

  5. Smaksatt korv 

– Vi tar korv på allvar och den här undersökningen bevisar verkligen att klassikerna är klassiker av
en anledning och går ofta hem på bred front, säger Erika Albansson
Söderlund, kommunikationschef Circle K och fortsätter:

– För oss är det samtidigt viktigt att kunna erbjuda en stor variation på såväl korvar som bröd och toppings för att alla alltid ska hitta något som passar. Vi är heller inte rädda att testa nya smaker utifrån säsong eller trender.

/
Mat
Senaste nytt

Tre döda i skjutning i Nevada

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

1 timme sedan
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

3 timmar sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

3 timmar sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

igår 22:06
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

igår 22:04
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.