Mannen och kvinnan har dömts till fängelse.
Mannen och kvinnan har dömts till fängelse. - Foto: Johan Nilsson/TT/Wayne Parry

Man och kvinna bröt sig in på pizzeria – fyllde stulen bil med mat

En man och kvinna bröt sig in i en pizzeria i Karlskoga. De två inbrottstjuvarna ska sedan ha stulit en bil, som de fyllde med mat från pizzerian. Nu har de dömts till fängelse.


Den 4 december 2020 ska en man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern har brutit sig in på en pizzeria i Karlskoga. Inne på pizzerian ska de ha stulit pengar, mat och en bilnyckel.

Ska ha tagit 175 kilo livsmedel

I den dom som Nyheter24 tagit del av står det att mannen och kvinnan sedan ska ha kört iväg med den stulna bilen och alla livsmedel till en närliggande bensinmack, där de blev tagna av polisen.

Enligt pizzerian ska mannen och kvinnan ha förstört och burit iväg 175 kilo livsmedel. Tingsrätten dömmer däremot att det är osannolikt att inbrottstjuvarna burit iväg en sådan mängd livsmedel, med beaktande av deras fysiska status.

De stulna livsmedlen var nerblodade

När polisen stoppade mannen och kvinnan på bensinmacken tog de tillbaka alla livsmedel i bilen. De var dock nerblodade och tvungna slängas, då de inte gick att användas. Pizzerian var även tvungen att hålla stängt dagen efter stölden, då de behövde städa. 

Mannen och kvinnan förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat skadegörelse, stöld och ringa narkotikabrott.

Mannen och kvinnan döms till fängelse

Den 13 september 2023 dömdes mannen och kvinnan för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld, påföljden blev fängelse. Mannen och kvinnan har till den 4 oktober 2023 på sig att överklaga domen hos Örebro tingsrätt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!