Torsdag 22 Februari 2024
Nyheter24 testar Annas julnyhet.
Nyheter24 testar Annas julnyhet. - Foto: Stefan Gustavsson/ SvD/TT/Pressbild Annas pepparkakor

Nyheter24 testar Annas lime- och chilipepparkakor: "Rengöringsmedel"

Nyheter24 har testat Annas julnyhet, nämligen pepparkakor med smak av lime och chili. Pepparkakorna var verkligen en vattendelare på redaktionen.


Julen står för dörren och flera företag har börjat släppa sina julsmaker. Ett av dessa företagen är OLW, vilket Nyheter24 skrivit om tidigare.

Nu har även Annas pepparkakor kommit med en julnyhet, nämligen Annas pepparkakor med smak av lime och chili.

Annas pepparkakor med smak av lime och chili

Kakornas kartong är grön och röd-randig och känns med det samma väldigt julig. Pepparkakorna är i den klassiska blomliknande formen, men något ljusare i färgen än Annas original. De är frasiga och doftar starkt av lime.

Fräsch smak med tydlig hetta

Flera i redaktionen var till en början skeptiska till smakakombinationen, men blev positivt överraskade efter att ha smakat. Pepparkakorna smakade fräscht av lime och efter en stund kom en behaglig hetta från chilin, som enligt innehållsförteckningen är cayenneppar.

En på redaktionen sa efter en stund “det hettar till lite när cayennepeppar kommer”, om chilinhettan. En annan gav pepparkakorna fyra av fem, om man jämför med originalet och menade att de skulle passa perfekt till ett enklare julfika eller med en kopp te på kontoret.

Alla var inte övertygade

Dock var inte alla på redaktionen lika övertygade om pepparkakorna. Flera i redaktionen menade att limesmaken tog över och att det “smakar som rengöringsmedel”. Andra hävdade att de inte fick ner mer än en kaka, på grund av dess otäcka smak.

Annas original eller lime- och chilipepparkakor?

På frågan om vi skulle föredra dessa kakor över Annas originalpepparkakor var svaret ett unisont “nej”. Alla på redaktionen var överrens om att originalet fortfarande är godare.


Detta är redaktionenes åsikter och det är möjligt att du upplever pepparkakorna annorlunda.

/
Jul
Senaste nytt

Tre av fyra företag vill betala lösensummor efter it-attacker

"Världens viktigaste aktie" på ny rekordnivå efter rysaren

Halvledarjätten Nvidia rusar i samband med New York-börsens öppning. Aktien stiger 12 procent till en ny högstanivå efter att bolaget släppt nya delårssiffror efter börsens stängning igår som övertrumfade marknadens förväntningar.

Vågor av transportstrejker utlysta i Tyskland

Tysklands stora fackförbund Verdi utlyser punktstrejker inom landets allmänna transportsektor. Omkring 90 000 anställda tas ut i strejken som pågår i omgångar mellan 26 februari och 2 mars.

Polisen rapporterar om misshandel, Norrköping

"Person påkörd, Hageby", skriver polisen på sin hemsida.

EU-sanktioner mot mediechefer i Moldavien

En paramilitär grupp, en rysk FSB-chef och två mediechefer drabbas när EU-länderna förstärker sina sanktioner kring ryska påverkanskampanjer i Moldavien.

Lidl:s grova reklam väcker starka reaktioner hos kunderna: "Kasta korven"

Lidl:s marknadsföringsavdelning har lanserat den nya satsningen "Sparadise Motel". Reklamen väcker starka reaktioner på Instagram.