Nu ska Maja Hellman och Johanna Janssons dom omprövas.
Nu ska Maja Hellman och Johanna Janssons dom omprövas. - Foto: Polisen/Privat

Så skiljs Maja Hellmans och Johanna Janssons version av mordnatten åt: "Sanningen"

Under torsdagen kommer den tredje förhandlingsdagen äga rum i Göta hovrätt. Men Maja Hellmans och Johanna Janssons version av mordnatten skiljer sig fortfarande.


I våras dömdes Maja Hellman, 19, och Johanna Jansson, tidigare Johanna Leshem Jansson, 20, till fängelse för mordet på Tove i Vetlanda.

Nu ska domen omprövas i Göta hovrätt. Två förhandlingsdagar har hittills hållit på och en tredje dag kommer att börja under torsdagen. Under de två dagarna som har varit har flera åskådare från allmänheten varit på plats, bland annat Leif GW Persson.

Toves familj kritisk mot rättegången: ”Måste fokusera på vad det här handlar om”

Maja Hellman och Johanna Janssons historier går isär

Maja Hellman och Johanna Janssons historier går fortfarande isär om vad som faktiskt hände på mordnatten. Vilket är något man utreder igen nu under förhandlingsdagarna, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Under en av förhandlingsdagarna ska Peter Gillberg, som är Maja Hellmans advokat, tagit upp det som Johanna Janssons erkände i ett förhör i vintras.

Då sa hon att hon tog ett kortvarigt strupgrepp på Tove, samtidigt som Maja Hellman höll fast Toves armar. Maja Hellman förnekar fortfarande detta och menar att hon inte var delaktig i förloppet, utan sov, skrver Atfonbladet.

Mordet på Tove: Leif GW Persson skrattar under rättegången

Johanna Jansson: "Slungades tillbaka"

Under förhandlingarna ska Johanna Jansson ha svarat på Gillbergs fråga med darrande röst, skriver Aftonbladet.

– När jag fick höra vad Maja hade sagt (om att vi hade flyttat kroppen, reds anm.) i förhör i vintras stämde det ju. Jag slungades då tillbaka till den här fruktansvärda natten och påbörjade en process att ta in det som hade hänt, sa hon och fortsatte:

– Sedan bytte jag advokat och då var jag inte längre ensam i det. Därför valde jag att säga sanningen. Jag tänkte att Maja också hade berättat sanningen då, sa Johanna Jansson.

Under torsdagen kommer det hållas ännu en förhandlingsdag. Där ma kommer försöka ta reda på om Maja Hellman var delaktig när Tove dog eller inte, skriver Aftonbladet.

Här kan du läsa fler artiklar om mordet på Tove i Vetlanda.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!