Leif GW Persson befinner sig i på plats under rättegången i Göta hovrätt.
Leif GW Persson befinner sig i på plats under rättegången i Göta hovrätt. - Foto: Polisen & Fredrik Sandberg/TT

Mordet på Tove: Leif GW Persson skrattar under rättegången

Johanna Jansson och Maja Hellmans rättegång i hovrätten pågår och på plats befinner sig Leif GW Persson. Under rättegången på tisdagen skrattade han när en rättsläkare hördes.


Rättegången mot Johanna Jansson, som tidigare hette Johanna Leshem Jansson, och Maja Hellman äger just nu rum i Göta hovrätt. 

De båda står åtalade för mordet på Tove i Vetlanda. Hon försvann den 16 oktober 2022 och hennes kropp återfanns först den 2 november 2022. 

I dag väntas båda åtalade höras i rätten men först är det rättsläkarutlåtanden som ska avhandlas. En av dem som hörs är rättsläkaren och professorn Anders Eriksson. 

Här är de två avgörande frågorna – så kan Maja Hellman frias

Leif GW Perssons skratt när rättsläkaren hörs

När han blir utfrågad av Johanna Janssons advokat, Clea Sangborn, om hur det kommer sig att det i rättsläkarutlåtandet saknades dokuementerade skador på Toves tungben svarar han att man inte kan avgöra hur lång tid strupgreppet hållits. 

Varför inte? Det har både Berge, Lazarevic och Szilk (rättsläkare reds. anm.) bedömt?, frågar Sangborn.

– Jag vet inte vad det skulle grunda sig på. Kan inte se att det finns någon vetenskaplig evidens som säger att vissa fynd kräver en viss tid för att de ska uppkomma, svarar då Eriksson.

En som är på plats i rättssalen är Leif GW Persson, som på Erikssons svar skrattar både högt och ljudligt, något Expressen rapporterar om. 

GW skrattar till ytterligare en gång när Clea Sangborn ställer sig frågande till varför man inte skrivit om det magsäcksinnehåll man hittat i Toves luftvägar i det slutgiltiga utlåtandet.

Johanna Leshem Jansson påkommen i häktet – viskade med intagna på rastgården

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!