Därför ska du inte lämna diskmaskinen när den är på.
Därför ska du inte lämna diskmaskinen när den är på. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Därför ska du ALDRIG gå hemifrån om diskmaskinen är igång

Att lämna diskmaskinen på och gå hemifrån kan kännas smart. Men det kan också få stora konsekvenser. Här får du veta varför du inte bör gå hemifrån om diskmaskinen är igång.


Många brukar tycka att det är praktiskt att starta en maskin innan man går hemifrån, för att sedan komma hem till en diskmaskin med ren och torr disk.

Att låta diskmaskinen köra när man inte är hemma kan kännas praktiskt och göra vardagspusslet lite lättare. Men detta kan också få förödande konsekvenser om man har otur.

Därför ska du inte lämna diskmaskinen igång

Det finns nämligen en risk med att lämna diskmaskinen igång utan uppsyn. Har man otur kan något inne i maskinen gå sönder när man inte är hemma. Om en diskmaskin börjar pumpa ut vatten och man inte är hemma och kan stoppa det kan det orsaka en stor vattenskada.

– Om vattenanslutningen till diskmaskinen lossnar eller går sönder pumpas det ut stora mängder vatten på golvet, vilket kan resultera i stora skador på golv, väggar och inredning. Vattnet kan också vandra vidare in i isolering och bjälklag, säger André Forsberg, energiexpert på Comfort.

Därför bör man alltid vara hemma när man har igång sin diskmaskin, för att snabbt kunna stänga av vattnet om det skulle hända något för att förhindra en större vattenskada.

Källa: Comfort

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!