Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Jessica Gow/Vidar Ruud/TT

Man försökte stjäla handsprit från Jehovas vittnen – döms till fängelse

En man i 60-årsåldern gjorde inbrott hos Jehovas vittnen, för att försöka stjäla handsprit. Nu döms mannen till fängelse för försök till stöld.


En man i 60-årsåldern satt den 10 maj 2023 och drack vin i Skellefteå. Han bestämde sig sedan för att ta en sväng på byn. Efter en stund gick mannen hem för att hämta en stol, så han skulle kunna göra inbrott någonstans.

Försökte stjäla handsprit

Mannen var ute efter handsprit, vilket var anledningen till att han ville göra inbrott. Han gick till Jehovas vittnen och kastade en sten genom rutan på församlingshemmet. Stolen placerade han längs väggen och öppnade den andra fönsterrutan genom den krossade fönsterrutan och klev in.

När mannen hade tagit sig in i församlingshemmet började han leta efter handsprit. Han hittade dock ingen handsprit. Mannen hörde sedan att en kvinna också var i byggnaden, så han lämnade tomhänt.

Mannen erkänner

Vid Ica stötte mannen senare på samma kvinna som hade befunnit sig i församlingshemmet och erkände vad han gjort för henne. 

Tingsrätten skriver följande i sin dom:

“Att försöka tillgripa en mindre mängd handsprit har ett lågt straffvärde i sig men det har framgått av utredningen att NN begått gärningen genom att krossa en fönsterruta och olovligen trängt in i en lokal”.

Döms till fängelse

Mannen erkänner handlingen och dömdes den 10 oktober för försök till stöld och en månads fängelse och en månad av den villkorligt medgivna friheten förverkas. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!