Maja Hellman frias för mordet på Tove i Vetlanda.
Maja Hellman frias för mordet på Tove i Vetlanda. - Foto: Polisen & Henrik Montgomery/TT

Leif GW Perssons första ord om hovrättens dom för mordet på Tove: "Nära sanningen"

Klockan 13.00 den 25 oktober kom hovrättens dom för mordet på Tove i Vetlanda. Maja Hellman friades från mordet och Johanna Jansson fick sitt straff tidsbestämt. Här är Leif GW Perssons första ord om hovrättens dom.


I oktober 2022 försvann den 21-åriga Tove, efter en utekväll på nattklubben Nöjet i Vetlanda. Den 2 november samma år hittades hennes kropp i ett skogsparti en bit utanför staden.

Johanna Janson, tidigare Johanna Leshem Jansson, 21, och Maja Hellman, 19, greps av polisen strax innan Toves kropp hittades och de misstänktes för mordet på Tove.

Tingsrätten dömde dem för mordet på Tove

I tingsrätten dömas de båda för mordet på Tove i Vetlanda, med påföljden livstids fängelse. Båda två valde att överklaga domen. Och nu efter flera dagars förhandlingar i hovrätten har en ny dom slagits fast.

Maja Hellman frias från mordet på Tove och Johanna Jansson får sitt straff tidsbestämt.

"Kommer inte som någon större överraskning"

Leif GW Persson har länge menat att Maja Hellman inte borde dömmas för mordet. I en intervju med TV4 berättar han som sina tankar nu när den nya domen kommit.

– Det kommer inte som någon större överraskning, det är ungefär där jag trodde man skulle hamna, säger han till TV4 Nyheterna.

GW Persson menar att han studerat händelseförloppet noga och att den dom som hovrätten i dag kom med troligen ligger ganska nära sanningen.

– Jag har gått igenom det här minut-för-minut och till och med sekund-för-sekund och steg-för-steg ibland. Beskrivningen som hovrätten ger ligger säkert rätt nära sanningen, säger han till TV4.

Därför tror GW Maja Hellman hjälpte till med Toves kropp

Varför Maja Hellman skulle ha hjälpt Johanna Jansson att avlägsna kroppen tror GW har att göra med att de var så nära vänner.

– Hon ligger och låtsassover för hon vill inte bli indragen i en konflikt som pågått ett par år och inte handlar om henne. Johanna är hennes bästa kompis och ledsagare i livet, det är förmodligen därför hon hjälper till med att avlägsna kroppen, säger GW till TV4 Nyheterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!