Nyheter24:s testpanel testar Nespressos julnyheter.
Nyheter24:s testpanel testar Nespressos julnyheter. - Foto: Pressbilder

Nyheter24 testar Nespressos julkapslar – smak och doft: "Luktar prutt"

Nyheter24:s testpanel har provat Nespressos julnyheter för 2023. Årets julkaffe är två smaksatta kaffe och en klassiskt espresso. Här får du veta allt om smaken och doften.


Nespresso gör både kaffekapslar och maskiner för kaffekapslar. Nu har de släppt sina tre julnyheter för 2023. Årets julkaffe är två smaksatta kaffe och ett klassiskt svart i form av en vanlig espresso.

Nyheter24:s testpanel har provat de olika kaffedryckerna, och gett vår åsikt om dem.

Doftar karamell och vanilj

Den första kapseln var "Frosted Caramel Nuts Flavoured". Själva kapseln är ljust rosa med gulddetaljer och känns väldigt exklusiv och trevlig.

Den doftar karamell med en undertoner av vanilj och smakar lika så. Vi valde att dricka allt kaffe helt svart, men tror att denna hade fått ännu ett lyft med en skvätt skummad mjölk.

Den ska även ha en ljus mandelsmak, som vi var väldigt nyfikna på då många av oss på redaktionen gillar marsipan. Men tyvärr kändes det ingen smak av mandel, vilket drog ner betyget.

Nyheter24 testar Annas lime- och chilipepparkakor: "Rengöringsmedel"

"Luktar verkligen prutt"

Näst på tur var "Seasonal Delight Spices Flavoured". Denna var en riktig flopp, enligt alla i testpanelen. Kapseln var fin och gav en julkänsla med sin röda färg och guldiga detaljer, men smaken var inget vidare. Den ska vara inspirerad av klassisk glögg med smak av kanel, nejlikor och mjuk pepparkaka. Vilket den sannerligen var, men det var inte alls en hit. 

– Höll faktiskt på att kräkas av lukten. Och den smakade nästan lika illa, sa en i panelen.

– Den luktar verkligen prutt, sa en annan i Nyheter24:s testpanel.

Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"

En helt vanlig espresso

Sist ut var "Festive Black Espresso". En helt vanlig espresso egentligen, den smakade inget speciellt. Absolut god, både svart eller med en skvätt mjölk i.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!