Restaurangen hade en del avvikelser.
Restaurangen hade en del avvikelser. - Foto: Junge Heiko/TT/Skärmavbild/Miljö och hälsoskyddsenheten

Hamburgerrestaurang misslyckades på livsmedelskontroll – personalen använde inte tvål

En hamburgerrestaurang i Mellansverige misslyckades på sin livsmedelskontroll. Personalen hade bland annat bristande hygien och tvättade aldrig händerna med tvål.


En hamburgerrestaurang i Mellansverige, tillhörande en känd hamburgerkedja, hade i slutet på september en oanmäld inspektion från Miljö- och hälsoskyddsenheten, för att se om de följde livsmedelslagstiftningen.

Det var en ordinarie kontroll och alla punkter inspekterades. Miljö- och hälsoskyddsinspektören kom fram till att restaurangen hade en del avvikelser som de behövde åtgärda.

Brödernas vd stäms för lån på 4,5 miljoner – Mika Zibanejad kan förlora sin villa

Personalen hade bristande personlig hygien 

Restaurangen brast i hygienen när de jobbade både före, under och efter, processen. De anställda hade även bristande personlig hygien och kunde inte upprätthålla kylkedjan när de fått leverans med frysta och kylda varor.

Foto: Skärmavbild/Miljö och hälsoskyddsenheten

I Miljö- och hälsoskyddsenhetens rapport skrev de även att många ytor i lokalen hade en fet beläggning. Vilket kunde bero på personalens handhygien.

Personalen gick från kassan till att laga mat utan att tvätta händerna. När personalen väl tvättade händerna gjordes detta utan tvål, det stod material i vägen för tvålen.

McDonald's-chefen: Därför ska du ALDRIG beställa Big Mac

Varor tinade innan de stoppades i frysen igen

När restaurangen fick en leverans med frysta burgare och kyckling tog det cirka 20 minuter innan personalen tog in produkterna. Detta gjorde att flera varors yttemperatur var mellan sex och 17 plusgrader.

En uppföljning med restaurangen skulle ske efter den 9 oktober 2023. Då ska de ha åtgärdat alla sina avvikelser.

Lyxburgarna dör ut – här är kedjan som tappat mest


Nyheter24 har sökt restaurangen för en kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!