Mika Zibanejad har investerat i Brödernas, som har det tufft ekonomiskt.
Mika Zibanejad har investerat i Brödernas, som har det tufft ekonomiskt. - Foto: Pexels & Fredrik Sandberg/TT

Brödernas vd stäms för lån på 4,5 miljoner – Mika Zibanejad kan förlora sin villa

Hamburgerkedjan Brödernas vd har inte betalat tillbaka en skuld på ett lån. Därför riskerar NHL-proffset Mika Zibanejad, som investerat i företaget, nu att bli av med sin villa i Nacka som han pantsatte som säkerhet för företagskrediten.


Nyheter24 har tidigare skrivit om att Brödernas har det tufft ekonomiskt. Enligt siffror från allabolag hade hamburgerkedjans moderbolag Brödernas TopCo AB en omsättning på 688 707 000 kronor 2022, samtidigt som man gjorde en förlust på hela 168 879 000 kronor.

Här kan du läsa om att lyxburgarna dör ut, och vilka kedjor som går sämst.

Brödernas vd har inte betalat tillbaka skuld 

Men Brödernas har mer ekonomiska problem än sviktande resultat. Företaget har stämts av företagsfinansiären Aros Kapital, skriver Expressen.

Totalt handlar det om fyra personer och ett bolag som stämts, två av dessa personer är Brödernas vd Joakim Wiklander och NHL-stjärnan Mika Zibanejad, som investerat i kedjan. 

Enligt stämningsansökan har Joakim Wiklander fortfarande inte betalat tillbaka 4,5 miljoner av skulden på en företagskredit som Brödernas tog 2020.  

Därför kan Mika Zibanejad bli av med sin villa i Nacka 

Mika Zibanejad är med i stämningsansökan eftersom han valde att pantsätta sin villa i Nacka som säkerhet för lånet. Om skulden inte återbetalas har motparten rätt till att göra anspråk på NHL-proffsets villa. 

Enligt stämningsansökan har svaranden bestridit betalningsskyldigheten, och parterna har misslyckats med att komma överens om en förlikning.  

Stämningsansökan skickades ut den 14 september, men ingen av de svarande har svarat på den. En påminnelse skickades ut den 6 oktober. Nästa steg blir att tingsrätten skickar ut en delgivningsman för att lämna stämningsansökan personligen. 

/