Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Stella Pictures/Øijord, Thomas Winje

Intorkad kycklingsaft och mögel på Ica Maxi-butik: "Luddigt av damm"

Enligt en kontrollrapport som Nyheter24 tagit del av hade en Ica Maxi-butik flertalet avvikelser vid en livsmedelskontroll. Bland annat hade butiken fel temperatur i en kyldisk och tillväxt av mögel.


Den 26 oktober 2023 gjordes en planerad kontroll av en miljöinspektör på en Ica Maxi butik i Götaland för att se till att matvarubutiken följde livsmedelslagstiftningen.

Ica Maxi-butiken hade bristande hygien

Kontrollen, som utfördes av Samhällsbyggnadsförvaltningen, tog tre timmar och det visade sig att butiken hade en hel del brister när det kom till bland annat hygien och uppfyllande av temperaturkriterier.

I kontrollrapporten som Nyheter24 tagit del av står det att butiken har bristade hygien både före, under och efter processen. Det ska ha varit smutsigt på flera platser i butiken.

"Tillväxt av mögel"

Bland annat var "ventilationsgallret i kallskänken luddigt av damm. Vid köttavdelningen hade köttsaft läckt och smutsat ner etikettlister.". Det fanns intorkad kycklingsaft i botten av värmeskåpet och frysen där lösviktsräkor med mera förvarades var smutsig. 

Det stod även att det var tillväxt i taket på grönsaksskåpet. Samt att i de "trådbackar där mozzarella förvarades var smutsiga och tillväxt av någon form av mögel syntes.".

Kyldisken hade för hög temperatur

Kontrollen visade även att den kyldisk där de förvarade fläskfiléen hade en temperatur på 7,6 grader, trots att den rekommenderade temperaturen var 4 grader.

Butikens avvikelser kommer nu att följas upp och en ny kontroll planerades in.

Butiken: "Brustit i våra rutiner"

När Nyheter24 kommer i kontakt med en medarbetare på butiken säger hon följande.

– Vi blir jätteledsna när det blir så här. Det är ett bevis på att vi brustit i våra rutiner. Men redan dagen efter var allt åtgärdat. Detta går inte i linje med vårt arbetssätt och vi ser mycket allvarligt på det, säger Viktoria Miftari, ställföreträdande handledare på Ica Maxi-butiken, till Nyheter24.

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.