Hotell romantik- Annika om Ottis död.
Hotell romantik- Annika om Ottis död. - Foto: skärmbild/SVT

Hotell romantik-Annika om Ottis död: ”Ett sorgligt öde"

För några dagar sedan stod det klart att Hotell romantik-profilen Otti Haukebö gått bort i en aggressiv cancer. Nyheter24 har pratat med deltagaren Annika Cripps, som berättar om gruppens gest till Otti.


Ett år har passerat sedan SVT sände de första avsnitten av Hotell romantik, och mycket har hänt sedan dess. För några dagar sedan meddelade Expressen att deltagaren Otti Haukebö, 68, gått bort i den ovanliga cancerformen gallvägscancer. Nyheter24 har pratat med en annan profil från programmet, Annika Cripps, som berättar om gruppens gest till Otti.

"Hotell Romantik"-Otti är död – blev 68 år

Tore har varit ett stöd för Otti 

Otti bodde i Skåne. Efter programmet hade hon bra kontakt med Tore och Maria, två andra deltagare från säsongen som bodde nära, men för ett år sedan träffades hela gruppen på en återträff i Stockholm. 

– Jag träffade henne en gång efter på ett återträff i januari förra året. Då var hela gänget i Stockholm på restaurang Hong Kong. Sen så kom ju hennes sjukdom precis efter det. Det är jättesorgligt, säger Annika till Nyheter24 och fortsätter:

– Det som är fint är att Tore har tagit stor del i att ordna, och han har stöttat henne under hela denna jättesvåra tid.

Hotell romantik-gängets hyllning till Otti

Annika berättar att Otti kommer begravas den 8 mars på internationella kvinnodagen, och att gruppen kommer se till att köpa en krans till begravningen, men deltagaren Merja har också sett till att gruppen samlar in pengar. 

– Merja har ordnat så att vi ska samla in pengar till ett gott ändamål för Otti, kanske cancerfonden. Det känns bra att få bidra till någonting, men det är ett sorgligt öde. 

Hotell Romantik 2024: Deltagare, premiär och ändringar

Hotell Romantik: Så mycket fick deltagarna för att vara med i SVT:s succéprogram

Tårar på Hotell Romantik: "Somnade in i mina armar..."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!