Försäkringskassan frustrerade

Anställd: Man får ge ut sitt privata telefonnummer för att hinna med.


Minskade resurser, oerfaren personal, ny sjukförsäkringslag, tandvårdsrabatten och ett nytt databassystem. Alla orsaker till den långa behandlingstiden hos Försäkringskassan. Eller rättare sagt den "korta" behandlingstiden. På grund av förseningar får en handläggare på Försäkringskassan prata i max 193 sekunder med en kund. En handläggare berättar att han brukar lämna ut sitt privata nummer till dem som ringer.

Men Curt Malmborg, generaldirektör på Försäkringskassan anser att det i stort sett fungerar bra.

– Mitt intryck är ändå att personalen är nöjd. Det bekräftar mätningar som vi gjort bland personalen. Men jag har också förståelse för dem som är oroliga och missnöjda. Vi genomför en oerhört stor förändring på kort tid, säger han till Aftonbladet.se.

Men flera av de anställda, som valt att vara anonyma, vittnar om det motsatta. En säger att arbetet har försvårats på grund av de ständiga omorganisationerna:

– Jag har arbetat under många år på FK och har sett dess förfall från en bra myndighet till en fruktansvärt dålig myndighet. Personalen har pressats till det yttersta för att hinna med men har drunknat i ärendena.

Skrivet av:

Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.