SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland berättar att de unga socialdemokraterna ska satsa på...
1 av 3
SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland berättar att de unga socialdemokraterna ska satsa på... - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
...tevereklam på temat...
2 av 3
...tevereklam på temat...
...ungdomsarbetslösheten.
3 av 3
...ungdomsarbetslösheten.

SSU gör politisk tevereklam

"En ovälkommen amerikanisering av politiken."


I april tänker socialdemokraternas ungdomsförbund SSU sända tevereklam.

I veckan skrev de kontrakt med TV4 och blir därmed det första politiska ungdomsförbundet som använder tevereklam för att nå ut med politiken.

- Vi förstår att politisk reklam kommer att väcka reaktioner. Sannolikt lär åsikten att det innebär en ovälkommen amerikanisering av politiken att luftas. Vi tänker dock inte att ägna oss åt negativa kampanjmetoder likt de i USA, skriver SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland på SvD Brännpunkt.

Teve är ett ofrånkomligt medium om man vill nå den unga generationen, menar de unga socialdemokraterna. Och det politiska budskapet är också riktat just till de yngre väljarna:

- Med vår reklamfilm vill vi visa att var fjärde ung i Sverige i dag är arbetslös. Siffrorna kommer från SCB och vi menar att de bör utgöra en värdefull information till väljarna. Med vår reklam vill vi också betona att det finns ett alternativ till den politik som förs i dag, skriver Jytte Guteland på SvD Brännpunkt.

SSU
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.