Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanna Wagenius: Sexköpslagen funkar inte

Esabelle Dingizian, riksdagsledamot för miljöpartiet, håller inte med.
1 av 1

Esabelle Dingizian, riksdagsledamot för miljöpartiet, håller inte med.

Riksdagen

Nyheter | 22/03/2010 11:58

SMS-DUELLEN. Centerpartisten Hanna Wagenius ratar hela sexköpslagen i Maktkamp24:s rafflande sms-duell om Beatrice Asks torskbrev, sex och makt.

– Den har inte fungerat alls - inget tyder på minskad prostitution i Sverige. Däremot har den försämrat sexsäljares situation.

Det säger centerpartiets riksdagskandidat Hanna Wagenius i en sms-duell med miljöpartisten Esabelle Dingizian om de gredelina kuvert som justitieminister Beatrice Ask (m) vill skicka hem till sexköpare.

Hanna Wagenius (c) tycker inte att staten ska lägga sig i vuxna människors val. Inte ens om det handlar om att köpa sig tillträde till en annan människas kropp.

– Däremot undrar man ju varför Esabelle vill hindra människor som vill ha sex med varandra från att faktiskt ha det. Polisen borde lägga resurser på att jaga människohandlare och våldtäktsmän, säger Wadenius.

Hanna Wagenius får mothugg av Esabelle Dingizian (mp):

– Jag tycker inte att det tillhör 2000-talet och det moderna samhället att köpa människors kroppar. Det tillhör historien, menar Dingizian.

Följ sms-duellen på Maktkamp24.