Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bodström: Ta tillbaka eller avgå, Beatrice Ask

...Thomas Bodström (s) som kräver hennes avgång.
1 av 2

...Thomas Bodström (s) som kräver hennes avgång.

Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

Justitieminister Beatrice Ask (m) får skäll av sin företrädare...
2 av 2

Justitieminister Beatrice Ask (m) får skäll av sin företrädare...

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Nyheter | 23/03/2010 08:38

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) släpper inte taget om sin efterträdare, Beatrice Ask (m) efter att hon föreslagit lila torskbrev - en modern skampåle för sexköpare.

Thomas Bodström lät försonande i TV4:s Nyheternas inslag om de gredelina kuvert som Beatrice Ask vill skicka hem till misstänkta sexköpare.

Bodström ville dra ett streck och gå vidare i och med att Ask förstått att hon gjort fel.

Men på den egna bloggen, Bodströmsamhället, gick han i går kväll till förnyat angrepp mot justitieministern efter att ha sett inslaget i TV4:

– "Jag är den enda som tänker på flickorna som utnyttjas." sa Ask i dag till TV4. Det skulle försvara att hon fortfarande vidhåller sin obegripliga uppfattning att omgivningen ska få veta om en person är misstänkt för brott, skriver Thomas Bodström.

"Trodde det var en groda"

– Jag trodde att det rörde sig om en groda från Ask, men ännu efter fyra dagar så har hon inte tagit tillbaka det. Efter Reinfeldts uttalande i lördagsintevjun i P1 är det också uppenbart att statsministern och justitieministern har olika uppfattningar i denna grundläggande fråga.

Och nu menar Thomas Bodström att allvarets stund är inne för justitieministern.

– Om Ask vidhåller sin inställning är det omöjligt för henne att sitta kvar i regeringen. Vi kan inte ha en justitieminister som så uppenbart struntar i den mest grundläggande principen för rättssäkerhet: att man är oskyldig tills man är dömd. Vi kan inte ha en justitieminister som inte skiljer på oskyldiga eller dömda. Mot bakgrund av detta kräver jag att Ask tar tillbaka sitt uttalande eller avgår - något annat alternativ finns inte, skriver Thomas Bodström på bloggen.