...Thomas Bodström (s) som kräver hennes avgång.
1 av 2
...Thomas Bodström (s) som kräver hennes avgång. - Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX
Justitieminister Beatrice Ask (m) får skäll av sin företrädare...
2 av 2
Justitieminister Beatrice Ask (m) får skäll av sin företrädare... - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Bodström: Ta tillbaka eller avgå, Beatrice Ask

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) släpper inte taget om sin efterträdare, Beatrice Ask (m) efter att hon föreslagit lila torskbrev - en modern skampåle för sexköpare.


Thomas Bodström lät försonande i TV4:s Nyheternas inslag om de gredelina kuvert som Beatrice Ask vill skicka hem till misstänkta sexköpare.

Bodström ville dra ett streck och gå vidare i och med att Ask förstått att hon gjort fel.

Men på den egna bloggen, Bodströmsamhället, gick han i går kväll till förnyat angrepp mot justitieministern efter att ha sett inslaget i TV4:

– "Jag är den enda som tänker på flickorna som utnyttjas." sa Ask i dag till TV4. Det skulle försvara att hon fortfarande vidhåller sin obegripliga uppfattning att omgivningen ska få veta om en person är misstänkt för brott, skriver Thomas Bodström.

"Trodde det var en groda"

– Jag trodde att det rörde sig om en groda från Ask, men ännu efter fyra dagar så har hon inte tagit tillbaka det. Efter Reinfeldts uttalande i lördagsintevjun i P1 är det också uppenbart att statsministern och justitieministern har olika uppfattningar i denna grundläggande fråga.

Och nu menar Thomas Bodström att allvarets stund är inne för justitieministern.

– Om Ask vidhåller sin inställning är det omöjligt för henne att sitta kvar i regeringen. Vi kan inte ha en justitieminister som så uppenbart struntar i den mest grundläggande principen för rättssäkerhet: att man är oskyldig tills man är dömd. Vi kan inte ha en justitieminister som inte skiljer på oskyldiga eller dömda. Mot bakgrund av detta kräver jag att Ask tar tillbaka sitt uttalande eller avgår - något annat alternativ finns inte, skriver Thomas Bodström på bloggen.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.