Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göran Persson till attack mot Odell i sitt 1 maj-tal

- 01/05/2010, 19:47 -
Göran Persson attackerade "olyckan Mats Odell" i sitt första majtal.

Göran Persson attackerade "olyckan Mats Odell" i sitt första majtal.

Tor André Johannessen/AP/SCANPIX

Förre detta statsministern ryckte ut till försvar för Mona Sahlin och tog tillfället i akt att ge kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) en verbal snyting.   

Före detta statsministern Göran Persson (s) domderade i sitt första majtal att partiledaren Mona Sahlin är utsatt för en orättvis och full personkampanj.

Han manade till uppslutning i leden bakom Sahlin.

Och avfyrade en skottsalva mot kristdemokraternas Mats Odell, en av de ministrar som kallade den rödgröna uppgörelsen om välfärssektorn "Tobleronepolitik".

– Olyckan Mats Odell kan jag inte förlåta trots att han råkar vara född i Katrineholm, sa han i sitt tal, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Persson menade att han aldrig varit med om en sådan ful smutskastningskampanj som den mot Sahlin.

– Jag kommer ihåg vad Mats Odell har åstadkommit som politiker. När han var kommunikationsminister i den förra borgerliga regeringen deltog han i att köra Sverige i botten. Där kan man prata om att skicka fakturan till svenska folket, sa Göran Persson, enligt EK.