Söndag 25 Jul
Stockholm

Reinfeldts förtroende i kris efter Littorinaffären

... Sven Otto Littorin.
... Sven Otto Littorin. Foto:

Förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt har droppat efter Littorinaffären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en Sifomätning som publiceras i Aftonbladet uppger 18 procent av de tillfrågade att deras förtroende för statsministern sjunkit.

– Jag tror att det finns en känsla av besvikelse mot både Reinfeldt och Littorin för hur det här först framställdes, säger valforskaren Sören Holmberg till Expressen.

Bara två procent uppger att förtroendet ökat.

– Av det kan man dra slutsatsen att det här är en minusfråga för Fredrik Reinfeldt, säger Ulf Bjereld, socialdemokrat och professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, till Aftonbladet.

Samtidigt uppger tre av fyra att förtroendet inte påverkats alls.

I Expressens undersökning, som genomförts av Demoskop, har förtroendet för Reinfeldt minskat hos 31 procent av de tillfrågade. Förtroendet för hela regeringen har minskat hos 32 procent. Andelen som uppger oförändrat förtroende är 62 respektive 65 procent.

Det är i båda undersökningarna framför allt väljare som redan röstar på den rödgröna oppositionen som tappat förtroende för Fredrik Reinfeldt.

Sifo intervjuade 1 000 personer i måndags kväll. Hur många som deltagit i Demoskops undersökning framgår inte i Expressen, inte heller när undersökningen gjordes.

Kommentera
Kopiera länk
Dela