Göran Persson
Göran Persson - Foto: Jurek Holzer/Scanpix

Göran Persson kritisk till de rödgröna

"De får skärpa sig och jobba hårdare."


Tidigare statsministern Göran Persson (s) är kritiskt till de rödgrönas valrörelse. Trots att socialdemokraternas bakslag i det förra valet skylldes till stor del på just Göran Persson är stödet i opinionsmätningarna betydligt lägre än Perssons sista valresultat.

Och själv menar han att det beror på att de kanske tagit ut segern i förskott.

– De får skärpa sig och jobba hårdare, och det kanske är så att man trodde att man hade segern som i en liten ask men så är det inte. De borgerliga har sina sympatisörer mobiliserade och jag tror att väldigt många av de socialdemokratiska väljarna ligger på sofflocket, säger han till TV4 Nyheterna.

Han menar att Sverige behöver ett socialdemokratiskt parti som får närmare 40 procent av rösterna och menar att den blockpolitik som nu förs är destruktiv. Persson anser att det är viktigare med samarbeten också över blockgränserna.

Viktigast av allt, enligt Persson, är dock att det blir maktskifte efter valet.

– De måste upp nu, annars väntar ytterligare fyra år av högerpolitik vilket inte är bra för Sverige, säger han till TV4 Nyheterna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.