Anton Abele har många bekanta inom kändivärlden.
1 av 4
Anton Abele har många bekanta inom kändivärlden. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Anton med justitieministern Beatrice Ask och kronprinsessan Victoria.
2 av 4
Anton med justitieministern Beatrice Ask och kronprinsessan Victoria. - Foto: Fredrik Persson/Scanpix
 Anton Abeles riksdagsplats är inom räckhåll.
3 av 4
Anton Abeles riksdagsplats är inom räckhåll. - Foto: Jurek Holzer/Scanpix
Blondinbella kryssade Anton.
4 av 4
Blondinbella kryssade Anton. - Foto: Lars Pehrson/Scanpix

Anton Abele till riksdagen - men när?

Han är Blondinbellas favoritkandidat och har fått 521 personkryss. Anton Abele har goda chanser att få en plats i Sveriges lagstiftande församling.


Anton Abele, 18 år, stod på plats 15 på moderaternas riksdagslista i Stockholms kommun men allt tyder på att Anton Abele kommer att sitta i riksdagen inom en snar framtid. Han blev den sjätte mest kryssade moderaten i Stockholm med 521 röster, slagen endast av Fredrik Reinfeldt, Maria Abrahamsson, Marianne Watz, Jessica Rosencrantz och Sofia Arkelsten.

– Det är ett oklart läge just nu. Men vi har många statsråd som blir ministrar och andra kan få kommunala uppdrag och Maria Abrahamsson skulle lätt kunna bli minister, så många personer jag har pratat med säger att jag kommer in, om inte femte oktober så om en månad eller ett år, säger Anton Abele till Nyheter24.

– Det känns fantastiskt roligt att få 521 personkryss när det är första gången jag kandiderar och jag har bara varit partimedlem i ett år och så ung. Det känns fantastiskt, säger Anton Abele till Nyheter24.

– Tryggheten i vårt land är min viktigaste fråga, men också arbete och skola tycker jag är intressant. De tre områdena hör ihop med varandra. Men jag vill också bilda opinion utanför riksdagen, säger Anton Abele till Nyheter24.

Anton Abele har fått stöd av bland annat Blondinbella som backat Abeles kandidatur på sin blogg samt röstat på honom.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!