- Foto: Polisen

"Christians mördare sprider mordbilderna"

Christian Larsson, 26, styckmördades, nu har de sekretessbelagda obduktionsbilderna läckt ut på internet. Läckta av antingen myndigheter eller hans mördare.


MORDET PÅ CHRISTIAN LARSSON

Christian Larsson tros ha dödats av de tre männen för att han var skyldig dem en liten summa pengar för narkotikaklassade tabletter.

Männen ska ha turats om att hugga den 26-årige Christian samtidigt som de filmade dådet. Därefter ska de ha styckat honom och begravt olika delar av kroppen på olika ställen.

De tre männens mobiltelefoner visade att de befunnit sig på vissa platser i skogen vilket gjorde att man till slut hittade kroppsdelarna där männen befunnit sig.

Christian Larsson torterades och styckmördades av tre unga män i Bollnäs den 7 september 2010. Motivet tros ha varit en mindre narkotikaskuld. De tre unga männen dömdes för mord och brott mot griftefriden.

Nu har de sekretessbelagda obduktionsbilderna på Christian Larssons kropp läckt ut på internet och sprids via bland annat sajter som Flashback.

Ett antal personer hade tillgång till bilderna. Dels polisen, tingsrätten, advokaterna och åklagaren – dels de misstänkta. Och från polisens håll tror man att det är de morddömda männen som läckt materialet.

Materialet fanns hos de misstänkta männen. På torsdagen hävdes restriktionerna och på fredagen släpptes bilderna, konstaterar Sune Nord, förundersökningsledare i fallet, när Nyheter24 når honom.

Misstänkta har alltid rätt att se material för att de ska kunna bemöta anklagelserna som riktas mot dem. Den som lagt ut bilderna har gjort sig skyldig till brott mot sekretesslagen.

Polisen har startat en utredning

Polisen i Gävleborgs län har nu startat en utredning för att ta reda på vem som släppt bilderna.

– Vi kommer att kunna hitta den som lagt ut bilderna, säger förundersökningsledare Sune Nord till Nyheter24.

Vad ska ni göra för att förhindra att sådant här händer i framtiden?

– Vi har ingen möjlighet att ändra något. Det är de misstänktas handlingar, det kan inte vi styra över. Vi kan bara vädja och hoppas att de förstår att det inte ska läggas ut sådana bilder, säger förundersökningsledare Sune Nord till Nyheter24.

Tror du att vi kommer att få se fler fall där sekretessbelagda bilder sprids på internet?

– Det är inte alls omöjligt, säger Sune Nord.

Vad tycker du om att bilderna läckt?

– Det är bedrövligt. Den som läckt visar ingen hänsyn till de drabbade, säger Sune Nord.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.