Tonåring försvunnen efter nätkontakter

Polisen menar att det handlar om att flickan rymt hemifrån, medan flickans föräldrar tror att hon rövats bort mot sin vilja.


Rymt hemifrån en gång tidigare

Kyrsten Roth ska ha rymt hemifrån en gång tidigare, fyra månader sedan.

Då rymde hon tillsammans med sin 16-årige halvbror, som har haft problem och bott på ungdomshem, dit han inte ville tillbaka.

Kyrstens mamma berättar för ABC News att den incidenten endast varade i några dagar och slutade i en park, lite längre bort i kvarteret där de bor.

OREGON. En mamma söker desperat efter hjälp för att finna sin 15-åriga dotter, som hon tror ska ha försvunnit tillsammans med en äldre man som hon fått kontakt med på Internet.

Kyrsten Roth försvann på natten den tredje december. När hon inte kom ner från sitt sovrum på morgonen efter, insåg hennes mamma att hon inte var hemma. Efter att hon ringt runt till dotterns vänner, gjorde hon en polisanmälan och började kolla upp telefonsamtal.

Det var då som hon la märke till ett telefonnummer till Kalifornien under de senaste månaderna, varpå det senaste ägde rum 02.55 natten till den fjärde december.

Mamman kontaktade polisen i Kalifornien, som åkte hem till den adress dit telefonnumret hörde. Enligt offrets advokat och familjens talesperson Michelle Bart, så sa polisen att det inte såg ut som att någon var hemma. Men när polisen ringde numret, så svarade en man som, enligt polisen, lät misstänksam.

Sågs utanför sin skola

Kyrsten ska ha setts den 7 december, sent på natten på ett kafé tvärs över gatan från hennes skola i Gersham, Oregon. Enligt kaféets ägare så ska en man ha åkt förbi och plockat upp henne. Han beskrivs vara omkring 20 år, ha blont hår och ska ha kört en vit Sedan.

– Det handlar om en Internet-bedragare. Det ligger ett brott bakom, säger familjens advokat till ABC News, och fortsätter:

– Det spelar ingen roll om det är mot hennes vilja eller att han tror att han fått henne att falla för honom eller vad som helst som hon blivit övertygad om, hon har blivit lurad av någon.

"Rymningssituation"

Polisen har gjort bedömningen att det handlar om en rymningssituation och att det inte finns någon anledning till att tro att hon svävar i fara.

– Våra poliser har pratat med flickans vänner som såg henne den 7 december. De meddelar att hon mår bra, och att hon frivilligt är med den här personen. Det finns inget som tyder på att hon är i fara, säger en av poliserna till tevekanalen.

Flickans mamma berättar att hennes dotter ska ha sagt att det finns en kille som hon gillar, men att det var någon från skolan. Hon sa också att hon märkt att dottern spenderat mer tid på Internet, på spelsajter och sociala nätverk.

Enligt flickans bror säger att hon har videochattat med en man på nätet, men hon ska inte ha visat några tecken på att ha planer på att träffa honom.

När Kyrsten lämnade hemmet så tog hon inte med sig några tillhörigheter. Inget saknas förutom hennes jacka och pyjamas.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!