Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 01/06/2012, 15:39 -
Vrålonanisten vrålar på.
1 av 4

Vrålonanisten vrålar på.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

2 av 4

Christian Petersen/Getty Images

Om du skaffar en sån här - tänk på att du inte får dumpa den när du tröttnar.
3 av 4

Om du skaffar en sån här - tänk på att du inte får dumpa den när du tröttnar.

AP/Scanpix

9to5Mac var först med att visa upp den nya modellen.
4 av 4

9to5Mac var först med att visa upp den nya modellen.

VECKA 22: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 22:

INNE

1. Nicklas Lidström

När en svensk hockeyspelare varit en av världens bästa backar nästan lika länge som man själv levt vet man att det är en lirare med exceptionell talang, discipling, spelintelligens och målmedvetenhet. Nicklas Lidström kan typ allt, har vunnit typ allt och har dessutom gjort det flera gånger om. När han nu lägger av finns inget annat att göra än buga djupt och säga tack.

2. Kannibalism

Vad är det som händer egentligen? Hur blev det inne att äta människa? De senaste dagarna har vi läst rapport på rapport om kannibalism och lika mycket som vi beklagar detta vidriga fenomen konstaterar vi att kannibalism åtminstone denna veckan tycks vara inne. Vi ber till högre makter att det aldrig är det igen. Usch.

3. Onanistens rätt i samhället

Det låter osannolikt, men veckans omtalade vrålonanist i Malmö har faktiskt varit riksnyhet tidigare. För bara ett år sedan skrev vi om samma ärende och det märkliga är att han varken tycks ha upphört med sina vrål efter att ha sett rubrikerna om sig själv eller har gått så långt att Länsstyrelsen är beredd att agera. Vrålonanisters ställning i samhället är stark, uppenbarligen.

4. iPhone 5

Man tänker alltid att det logiskt sett bara kan bli på ett enda sätt: Applehypen är på utdöende. Inte minst sedan Steve Jobs gick bort. Men så börjar det läcka bilder på iPhone 5 och det kommer upp ohyggligt långa texter som bara analyserar det nya uttaget för hörlurar. Vi har sett Applehysterin på nära håll, vi hatar den, men vi står inte fria från den och kan inte annat än fascineras över hur uppspelta folk blir så fort någon säger iPhone 5.

5. Sommarkatter

Varje år är det samma sak. Vi får höra talas om hur vanliga sommarkatterna är och undervisas om det fasansfulla öde som väntar dem när det drar ihop sig till höst. Men enligt programledaren Hasse Aro är finns de inte. Det är en ren myt, menar han. Vi sympatiserar med Aros analys och hoppas att alla som skaffar katt i sommar behåller dem för alltid. Det är helt enkelt inne att skaffa sommarkatt.

UTE

1. Lundsberg

I två program har SVT visat på först den vidriga kamratuppfostran och den tysta ner-kultur som råder på Lundsbergs internat och sen på hur denna mycket dyra skola dessutom myglar med stora summor skattepengar. Det är dags att bomma igen Lundsberg.

2. Göran Lindblad

Om man går från riksdagen till att bli någon slags lobbyist för en rätt vidrig diktatur och dessutom samtidigt uppbär riksdagspension är man ju rätt given på utelistan. Toppmoderaten Göran Lindblads engagemang för Azerbajdzjan gör honom rätt given på den här listan.