Katie Holmes - är det nu hon blir en bra skådis igen?
1 av 4
Katie Holmes - är det nu hon blir en bra skådis igen? - Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Scanpix
Mamma Kristin tillsammans med Tyra och tre poliser.
2 av 4
Mamma Kristin tillsammans med Tyra och tre poliser. - Foto: Privat
Super-Mario. Alltid i centrum.
3 av 4
Super-Mario. Alltid i centrum. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 26: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 26:

INNE

1. Tyra och nallen

När vi i måndags först rapporterade om att polisen försöker hjälpa ettåriga Tyra att få tillbaka en borttappad nalle hade vi på känn att den gulliga historien skulle beröra många. Men att så många - över hela världen - skulle plocka upp nyheten och rapportera om Tyras förlorade nalle hade vi förstås ingen aning om. Det bästa med att historien fick sådan uppmärksamhet? Att Tyra fick en ny nalle av polisen och verkar hur glad i den som helst. 

2. Mario Balotelli

Varför blir det alltid så att i slutändan är det Mario Balotelli som står i centrum, på ett eller annat sätt. Många gånger har det varit skandaler och bråk, dumheter och galenskap. Den här gången är det två briljanta och helt avgörande mål i en EM-semifinal mot Tyskland. Mario Balotelli är så inne som man bara kan bli.

3. Obamacare

Obama har tvingats kämpa och slåss för sin sjukvårdsreform och den har kostat honom en hel del i politiskt kapital. Men i veckan vanns en viktig strid när Högsta domstolen konstaterade att reformens utformning inte strider mot den amerikanska konstitutionen. Viktigt för Barack Obama förstås - sjukvårdsreformen var kanske hans allra viktigaste vallöfte inför presidentvalet 2008. För alla de som tidigare stått utanför trygghetssystemet är segern ännu större.

4. Katie Holmes

Tom Cruise är en emellanåt lysande skådespelare. Men han är också en riktig tokskalle. Och är det någon vars karriär vi tycker har påverkats negativt av Tom Cruise så är det hustrun Katie Holmes. Hon var på gång att bli riktigt stor innan hon gifte sig med Cruise. Om de nu skiljer sig tror vi att Katie Holmes karriär kommer att ta fart igen och därför är hon på alla sätt inne.

5. Långhelgen

Du trodde att det var en vanlig helg? Pyttsan! Denna sommarweekend är längre än alla andra helger och det är bäst att du passar på. Helgen är nämligen inte SÅ mycket längre. Det rör sig om en sekund. Men passa på och njut. Långhelgen är inne.

UTE

1. SD:s kommentarsfältsherrar

Det skrivs så mycket dumt i olika kommentarsfält och på facebook av folkvalda SD-politiker. En del av det är "bara" vanlig rasism. En del av det är så obehagligt att det är svårt att sätta ord på det. En del är omöjligt att förklara bort utan att helt svära sig fri. Det är rätt ruskigt och representerar något långt mycket allvarligare än bara plumpa ogenomtänkta kommentarer. 

2. Julian Assange

Snark, Julian. Du börjar bli rejält tröttsam. Vi orkar inte med din kurragömma längre. Utlämningsärendet har blivit till en fars och den stora förloraren är förstås Assange egen baby Wikileaks, som inneburit mycket viktigt men nu allt mer blivit en hemsida för att samla in pengar till Assange advokatkostnader. Nä, det håller inte, Julian Assange.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.