Prins Carl Philip var förvånad och omtumlad efter händelsen men mår efter omständigheterna bra.
1 av 2
Prins Carl Philip var förvånad och omtumlad efter händelsen men mår efter omständigheterna bra. - Foto: SCANPIX
Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist.
2 av 2
Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist. - Foto: Micke Fransson/Scanpix

Prins Carl Philip överfölls på nattklubb

Efter ett nattklubbsbesök i franska Cannes hamnade prins Carl Philip i ett våldsamt slagsmål.
– En person gick helt oprovocerat fram och slog till honom, säger hovets informationschef Bertil Ternert.


CANNES. Prins Carl Philip befinner sig just nu i den franska semesterorten Cannes tillsammans med flickvännen Sofia Hellqvist. Under lördagskvällen besökte paret och några vänner en nattklubb i staden för att festa. Men vid tretiden på natten förvandlades festen till ett kaos.

När prinsen och hans sällskap gick ut från nattklubben blev han attackerad av en främmande person. Angriparen sprang fram till Carl Philip och slog honom med knytnävarna.

– Personen gick helt oprovocerat fram och slog till honom, säger hovets  informationschef Bertil Ternert, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet befann sig ett tiotal personer runt prinsen och flera personer sågs måtta slag mot varandra. Efter tumultet försvann Carl Philip och hans sällskap från platsen.

– Han är förvånad och omtumlad efter händelsen men mår annars bra. Det här var en oförklarlig situation som uppstod, säger Bertil Ternert till Aftonbladet . 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.