Vad är egentligen värst? Och är Tintin inne eller ute den här veckan?
1 av 7
Vad är egentligen värst? Och är Tintin inne eller ute den här veckan?
Robert Laul.
2 av 7
Robert Laul. - Foto: MARCUS ERICSSON/SCANPIX
Lady Gaga.
3 av 7
Lady Gaga.
Belinda Olsson, programledare för SVT:s Debatt.
4 av 7
Belinda Olsson, programledare för SVT:s Debatt. - Foto: Faksimil SVT
"Terroråklagaren" Agnetha Hilding Qvarnström.
5 av 7
"Terroråklagaren" Agnetha Hilding Qvarnström. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Bodil Elofsson och Kerstin Moberg, Zlatans nya grannar.
6 av 7
Bodil Elofsson och Kerstin Moberg, Zlatans nya grannar. - Foto: Privat
Poliser får inte sparken, uppenbarligen.
7 av 7
Poliser får inte sparken, uppenbarligen. - Foto: Scanpix/Montage

Veckans inne- och utelista

VECKA 39: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 39:

INNE

1. Tintin

Albumen blev kvar på Kulturhusets ungdomsbibliotek och det var givetvis rätt. Vi ska inte ägna oss åt att förfalska historien genom att ta bort det som är obekvämt. I stället kanske Tintinalbumen kan lära oss om dåtiden för att bättre kunna bekämpa problem som existerar här och nu.

2. Kerstin Moberg och Bodil Elofsson

Oldenborna välkomnar Zlatan Ibrahimovic till Jämtland, och de gör det med sjukt härliga tips på vad man kan göra i byn med 22 invånare. De förtjänar att bli bjudna på fika av Zlatan och Helena - för att inte tala om inflyttningsfesten i lyxvillan.

3. Robert Laul

Undertecknad har tyckte både det ena och det andra om Sportbladets krönikör. Men den här veckan har han fullständigt dominerat i alla intervjuer om att Café listat honom som sämst klädd. Som om inte det vore nog har han tagit supportrarnas sida i aktionerna mot tevetiderna i Allsvenskan. Fortsätt så!

4. Hovrätten för Västra Sverige

Även högre instans gjorde det enda rätta och gick på tingsrättens linje i "terroråklagaren" Agnetha Hilding Qvarnströms rättegång mot de tre män som hon trodde skulle mörda Lars Vilks. Det papperstunna åtalet räckte inte - det finns ännu rättssäkerhet i Sverige.

5. Lady Gaga

Efter att ha tjockishånats av The Sun slår Gaga tillbaka med full kraft. I stället för att gräva ner sig la hon upp bilder på Twitter, gick ut med att hon har ätstörningar och uppmanade till revolution mot kroppsideal. Fler förebilder som henne behövs.

UTE

1. Polisen

Misshandel, grov rattfylla eller sexchatt på jobbet med 14-åriga tjejer  Äh, behåll jobbet ändå, du är ju polis. Kanske är det dags att även de som ska skydda oss får stå sitt kast när de missköter sig i tjänsten, precis som vi andra vanliga dödliga får göra.

2. Debatt

Tyvärr, SVT, men nu har ert enda debattprogram nått rock bottom  Att ignorera paragrafen om privatlivets helgd i de pressetiska reglerna är ovärdigt. "Vår målgrupp följer inte samhällsdebatten", säger ni. Jo tack, vi vet.

/
Ute
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.