Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne? Vilka är ute?
Det var den riktige Arnold bakom nicket "GovSchwarzenegger".
2 av 8
Det var den riktige Arnold bakom nicket "GovSchwarzenegger". - Foto: Arnold Schwarzenegger / Twitter
Årets teamchef?
3 av 8
Årets teamchef? - Foto: Privat
En kyss ställde till det för ett ungt par i Tunisien - men de fick folket med sig.
4 av 8
En kyss ställde till det för ett ungt par i Tunisien - men de fick folket med sig. - Foto: Fernando Vergara / SCANPIX
Lisa Nordén håller upp Jerringpriset.
5 av 8
Lisa Nordén håller upp Jerringpriset. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Jonason Pauley och Jesse Perrotta.
6 av 8
Jonason Pauley och Jesse Perrotta. - Foto: Live-Action Toy Story Project
Laila Bagge Wahlgren kritiserades hårt av flera organisationer för hemlösa.
7 av 8
Laila Bagge Wahlgren kritiserades hårt av flera organisationer för hemlösa. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
SL och Arriva skyllde kraschen på en oskyldig städerska.
8 av 8
SL och Arriva skyllde kraschen på en oskyldig städerska. - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 3: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 3:

INNE

1. Arnold Schwarzenegger

Nog för att Barack Obama var före honom med att skapa en "fråga vad ni vill"-tråd på Reddit. Men för sidans användare måste det ändå vara större när "The Terminator" kommer in och svarar på allt från bodybuilding till politik och filmer. Fler politiker borde göra detsamma. När svarar Reinfeldt på frågor på Flashback?

2. Daniel Lindström

Ibland kan ett helt företag raseras över en spårad julfest. Men ibland kan olyckan bli till något positivt - om den drabbade bara har en avslappnad inställning till det. Det kan man lugnt säga att denna teamchef, som slet av hälsenan i en blandning av Gangnam Style och John Travolta-steg, visat prov på.

3. Tunisiskt pusskalas

Villkorlig dom för en enkel kyss? Det kan uppenbarligen vara sanningen för par i Tunisien. Men vad som var fantastiskt att se var hur par efter par slöt upp och kallade till pussprotest. Om tillräckligt många står upp mot en sådan orimlig lagstiftning kommer den till slut tas bort.

4. Lisa Nordén

Det här var antagligen en av de bästa veckorna i triathlonproffsets liv. Fyra priser (ett var bragdguldet som hon redan fått sedan tidigare) på Idrottsgalan med folkets Jerringpris som absoluta höjdpunkt. Det är svårt att inte glädjas med henne. Men det är nog också första och sista gången hon är inne - i alla fall tills hon tar ett eventuellt guld 2016.

5. Jonason Pauley och Jesse Perrotta

De två unga killarna hade en rolig idé - och genomförde den. Deras "Live action Toy story" har gjort supersuccé och det är inte så konstigt. Den är ett större hantverk än originalet. Då är det ändå väldigt bra gjort av Pixar att låta killarna dela ut sin dvd till företagets anställda.

UTE

1. Bagge och Zytomierska

Newsflash! - man kan ha en mobiltelefon även om man är hemlös. Det finns billiga telefoner med kontaktkort eller de kan till och med ha skänkts till personen i fråga. I stället har två inflytelserika teveprofiler på en vecka försökt svartmåla tiggare och sätta hemlösa mot andra hemlösa. Gör hemläxan.

2. SL/Arriva

Ett tåg kör in i ett bostadshus. Både SL och tågföretaget Arriva slår ifrån sig och menar att det inte går att "kapa" ett tåg hur som helst. I stället skylls allt på en 20-årig städerska som kämpar för sitt liv på sjukhus. Tills det visar sig att hon inte alls misstänks för något brott. De finns både en och två personer i den här soppan som, åtminstone, borde skämmas.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.