Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden.
1 av 2
Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden. - Foto: Scanpix
Även hästar har hittats misshandlade.
2 av 2
Även hästar har hittats misshandlade. - Foto: Scanpix

Högsbo har fått nog- nu tar de ställning mot kattplågeriet

Rapporterna om ihjälplågade katter har synts titt som tätt i pressen den senaste månaden men nu har invånarna i Högsbo fått nog. De anordnar en manifestation på lördag mot djurplågaren som sprider skräck.


HÖGSBO Fem katter har hittats döda den senaste månaden, alla drabbade av det grymma djurplågeriet. Katterna har fått sina magar uppskurna, lämnade att dö. 

– Jag är helt övertygad om att det inte kommer sluta, menar Michelle Lagerström, en initiativtagare till manifestationen som kommer ske på lördag. 

– Vi kommer fylla upp hela Axel Dahlströms torg. Polisen kommer vara på plats så man kan prata med dem där, säger Michelle Lagerström till TV4. 

Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg, menar att manifestationen kan vara ett sätt att hitta gärningsmannen. 

– Ju fler tips, ju närmre kommer vi. Det är svårt att gripa en sådan gärningsman på bar gärning, säger han till Nyheter24.  

Inte bara katter

Förra sommaren angreps flertalet hästar i hela landet på liknande sätt, men Christer Fuxborg ser ingen koppling mellan gärningarna. 

– Det är en helt annan inriktning här, jag kan inte se någon koppling. Men självklart ska man hålla ögonen öppna och se efter sina djur, menar han. 

Beata Koch- Emmery, kommunikationsansvarig på Evidensia Djursjukvård, menar att det inte är ovanligt att djur angrips.

– Det kommer en våg av skadade djur nästan varje år, speciellt hästar. Det finns tyvärr en risk att det händer i sommar igen, säger hon. 

– Det är svårt att skydda sina djur mot detta, det enda man kan göra är att hålla sina djur under uppsikt. 

– Djurägare får hjälpa varandra och hålla ögonen på varandras djur. Det är så tråkigt när det händer, avslutar Beata Koch- Emmery. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger Ekot.

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

Krisdrabbade SAS står inför en dryg skilsmässonota. Separationen från flygbolagsalliansen Star Alliance kan kosta minst 260 miljoner kronor. Ovanpå det landar en miljardsmäll för jurister och rådgivare, rapporterar norska medier.

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.