Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden.
1 av 2
Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden. - Foto: Scanpix
Även hästar har hittats misshandlade.
2 av 2
Även hästar har hittats misshandlade. - Foto: Scanpix

Högsbo har fått nog- nu tar de ställning mot kattplågeriet

Rapporterna om ihjälplågade katter har synts titt som tätt i pressen den senaste månaden men nu har invånarna i Högsbo fått nog. De anordnar en manifestation på lördag mot djurplågaren som sprider skräck.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

HÖGSBO Fem katter har hittats döda den senaste månaden, alla drabbade av det grymma djurplågeriet. Katterna har fått sina magar uppskurna, lämnade att dö. 

– Jag är helt övertygad om att det inte kommer sluta, menar Michelle Lagerström, en initiativtagare till manifestationen som kommer ske på lördag. 

– Vi kommer fylla upp hela Axel Dahlströms torg. Polisen kommer vara på plats så man kan prata med dem där, säger Michelle Lagerström till TV4. 

Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg, menar att manifestationen kan vara ett sätt att hitta gärningsmannen. 

– Ju fler tips, ju närmre kommer vi. Det är svårt att gripa en sådan gärningsman på bar gärning, säger han till Nyheter24.  

Inte bara katter

Förra sommaren angreps flertalet hästar i hela landet på liknande sätt, men Christer Fuxborg ser ingen koppling mellan gärningarna. 

– Det är en helt annan inriktning här, jag kan inte se någon koppling. Men självklart ska man hålla ögonen öppna och se efter sina djur, menar han. 

Beata Koch- Emmery, kommunikationsansvarig på Evidensia Djursjukvård, menar att det inte är ovanligt att djur angrips.

– Det kommer en våg av skadade djur nästan varje år, speciellt hästar. Det finns tyvärr en risk att det händer i sommar igen, säger hon. 

– Det är svårt att skydda sina djur mot detta, det enda man kan göra är att hålla sina djur under uppsikt. 

– Djurägare får hjälpa varandra och hålla ögonen på varandras djur. Det är så tråkigt när det händer, avslutar Beata Koch- Emmery. 

/
/