Stockholm

Högsbo har fått nog- nu tar de ställning mot kattplågeriet

Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden.
1 av 2
Fem katter har hittats plågade till döds den senaste månaden. Foto: Scanpix
Även hästar har hittats misshandlade.
2 av 2
Även hästar har hittats misshandlade. Foto: Scanpix

Rapporterna om ihjälplågade katter har synts titt som tätt i pressen den senaste månaden men nu har invånarna i Högsbo fått nog. De anordnar en manifestation på lördag mot djurplågaren som sprider skräck.


Läs mer

HÖGSBO Fem katter har hittats döda den senaste månaden, alla drabbade av det grymma djurplågeriet. Katterna har fått sina magar uppskurna, lämnade att dö. 

– Jag är helt övertygad om att det inte kommer sluta, menar Michelle Lagerström, en initiativtagare till manifestationen som kommer ske på lördag. 

– Vi kommer fylla upp hela Axel Dahlströms torg. Polisen kommer vara på plats så man kan prata med dem där, säger Michelle Lagerström till TV4. 

Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg, menar att manifestationen kan vara ett sätt att hitta gärningsmannen. 

– Ju fler tips, ju närmre kommer vi. Det är svårt att gripa en sådan gärningsman på bar gärning, säger han till Nyheter24.  

Inte bara katter

Förra sommaren angreps flertalet hästar i hela landet på liknande sätt, men Christer Fuxborg ser ingen koppling mellan gärningarna. 

– Det är en helt annan inriktning här, jag kan inte se någon koppling. Men självklart ska man hålla ögonen öppna och se efter sina djur, menar han. 

Beata Koch- Emmery, kommunikationsansvarig på Evidensia Djursjukvård, menar att det inte är ovanligt att djur angrips.

– Det kommer en våg av skadade djur nästan varje år, speciellt hästar. Det finns tyvärr en risk att det händer i sommar igen, säger hon. 

– Det är svårt att skydda sina djur mot detta, det enda man kan göra är att hålla sina djur under uppsikt. 

– Djurägare får hjälpa varandra och hålla ögonen på varandras djur. Det är så tråkigt när det händer, avslutar Beata Koch- Emmery. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.